Spedbarnsrisikoprodukter fjernes i USA:

Innfører forbud

I USA i mai ble det innført et forbud mot kjøp og salg av blant annet sengekantbeskyttere og vippestoler.

ULOVLIG: En slik sengekantbeskytter er ikke lenger lov å kjøpe eller selge i USA. Foto: FamVeld / Shutterstock / NTB
ULOVLIG: En slik sengekantbeskytter er ikke lenger lov å kjøpe eller selge i USA. Foto: FamVeld / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny lov i USA forhindrer blant annet salg av sengekantbeskyttere i sprinkelsenger (crib bumpers) og vippestoler (inclined sleepers), ifølge cnet.com

Sengekantbeskytterforbudet gjelder alle typer materialer som er laget for å dekke sidene på senga, bortsett fra ikke-polstrede nettingsider, selv om det heller ikke er anbefalt av amerikanske barneleger. Vippestolene innebærer de som er markedsført til barn under ett år og som har en soveflate med over ti graders helling. Disse kan også kjennes igjen som babynests, loungers, rockers/vugge og liknende.

En ny sikkerhetsstandard

Den nye loven kommer på bakgrunn av en anbefaling om å ikke ta dem i bruk og kommer fra en ny sikkerhetsstandard for babyer under fem måneder, står det på cnet.com.

Ifølge Healthychildren.org ble Safe Cribs Act signert og satt i lover i mai 2022. Denne lovgivningen vil gjøre det ulovlig å selge, distribuere, produsere eller importere krybbestøtfangere og skråstilte soveprodukter.

Denne endringen trer i kraft i midten av 2022 og selgere har 180 dager på seg til produktene må være ute av salg og produksjon. Etter dette vil produktene klassifiseres som "banned hazardous produkt" under Consumer Products Safety Act.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer