Innred med grått

Glem caffelatte. Nå er det grått som gjelder.

Innred med grått
Publisert
Sist oppdatert

Trender svinger, og akkurat nå er det grått som gjelder. Både på catwalken, i gatebildet - og i interiøret.

Bildespesial: Grå inspirasjon

Vanskelig å bruke

- Vi nordmenn er ikke så flinke til å bruke grått i interiøret, sier Bjørg Owren, direktør i Informasjonsrådet for Farge og Interiør, IFI.

Det er kanskje ikke så rart. For det er vanskelig å bruke grått, og det kan lett gå galt dersom man velger feil gråtoner - både i forhold til det nordiske lyset, belysning, og farger i resten av interiøret.

Men hvilke gråfarger bør vi velge?

- Her i Norge, og Norden, er det kaldt, blått lys, sier Owren. Hennes anbefaling er klar: - Velg nøytralt, eller varme gråtoner.

Gråfargen skal være så varm at den passer sammen med alle nyanser av brunt, fra sand/beige til mørk mokka, samt gylne toner. Ønsker du å sette litt farge på interiøret, anbefaler Owren rødtoner, både pudderrosa, rødt, dyprødt - og over i lilla og auberginefarger. Grønt går også godt sammen med varmgrått.

Knekk fargekoden

Selv om mye maling har fancy navn, som caffelatte, eggeskall eller fransk grå, er all maling også kodet. Det finnes flere system, men de fleste malingsfabrikanter forholder seg til NCS-koder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer