Interiørarkitekten: De nye baderomstrendene

Åse Imset er en av landets fremste eksperter på baderomsinnredning, og har omtrent tusen baderom på samvittigheten. Vi lot henne plukke ut noen av sine favoritter på VVS-dagene.

Publisert
Sist oppdatert

Utvider bruksområdet

Baderommet er i ferd med å få et utvidet bruksområde. Vi er et hjemmekjært folk, og når vi først har kommet hjem vil vi gjerne ha alt vi trenger innenfor rekkevidde.

De siste årene har vi pusset opp stuen, kjøkkenet og soverommet: Nå står altså baderommet for tur.

Komfort

Ifølge Åse Imset setter vi stadig større krav til komfort på badet. Det er ikke lenger kun et "vaskerom", men et rom for velvære. Vi vil for eksempel gjerne ha store dusjrom, og gjerne to dusjhoder, slik at to og to kan dusje samtidig. Praktisk skal det også være.

- Har badet badekar, vil gjerne mor ha en god stol å slappe av i mens minstemann bader, sier Imset. - Far blir gjerne enda mer ekstrem når det kommer til ekstrautstyr: TV, ribbevegg...

Hovedpoenget er at vi vil nyte badet - og helst sammen.

Detalj- og materialtrender

Vi blir også mer og mer opptatt av detaljer. Vi vil ikke ha et hvilket som helst armatur, toalettpapirholder, lysbryter eller dusjsluk - alt skal matche og det skal se pent ut.

Trenden med glatt eller børstet stål lever i beste velgående på badet. Plastikk derimot, er helt ut. - Vi bruker mye fliser, mye glass - og komposittplater. Glassbyggerstein er fremdeles populært, og likeså industriell betong, for eksempel på gulv eller som benkeplate.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer