Interiørtrender på svensk

Se bildene fra svenskenes svar på Gave & Interiørmessen: Formex

Publisert
Sist oppdatert

... mens vi venter på at den norske Gave og interiørmessen skal starte, tar vi en titt på nyhetene som ble presentert i Stockholm i midten av januar, på den store trendmessen Formex.

Dekadent vintage-romantikk

Tenk Edit Piaf, Paris, krystall, tunge lysekroner, eleganse, glamour, krystallkarafler - og svart-hvitt-filmer sett gjennom rosa briller.

Tema for årets messe var "La vie en Rose", inspirert av Edit Piafs klassiker, og gjenspeiler en av årets hovedtrender. Svenskene er på vei ennå lenger bort fra det skandinavisk minimalistiske stilrene.

Velkommen til Hotel en Rose. Foto: Alexander Ruas Foto: Alexander Ruas
Velkommen til Hotel en Rose. Foto: Alexander Ruas Foto: Alexander Ruas Vis mer


Her er elementer av Art Deco, 40 og 50-tallet, og nyproduserte møbelklassikere.

Bilder: La Vie en rose

Tre trender:

Årets trendutstilling av det svenske moterådet dreier seg rundt tre hovedtrender:

 • Rosarium, er et varmt tema, inspirert av lysthus, vinterhage, med sarte pasteller - og mørkerødt som kontrast.
 • Cirkus er mer dramatisk tema, fylt av humor og burleskerier. Nøkkelord er flerfunksjonelt.
 • Bibliotek byr på personlige miljøer med samlerobjekter og nye klassikere. Miljøet er varmt, med tunge gardiner og tykke tepper.
 • Ungkarsrede på fire hjul

  I tillegg til de tre hovedtrendene har vi også sett på to separate tablåer: En campingvogn innredet for ungkarer, samt blikk på interiørtrender for barn. For barn er det fortsatt klare farger, eller monokromt som gjelder. Det skal være tydelig.

  Se bildespesialen

  Interiørvår

  Rosarium, sarte pasteller, rått jern, og litt dyprødt. Foto: Alexander Ruas Foto: Alexander Ruas
  Rosarium, sarte pasteller, rått jern, og litt dyprødt. Foto: Alexander Ruas Foto: Alexander Ruas Vis mer


  Den tredje uken i januar er travel i den norske interiørbransjen. Bransjefolk haster fra arrangement til arrangement i Oslo, og torsdag 24. januar åpner fagmessen Gave & Interiør, den femtiende i rekken, på Lillestrøm.

  Mens vi venter på å få se nærmere på hva som kommer i norske butikker i vår, tenkte vi at vi skulle ta dere med på en smugtitt på hva som ble presentert på Formex i Stockholm i forrige uke.

  Fransk vintage-romantikk eller ungkarscamping?

  Se også: Nyheter fra møbelmessen i Køln: Djevelske detaljer

  Interiørinteressen er formidabel, også i vårt naboland i øst. 752 utstillere, fra blant annet Sverige, Belgia, Frankrike, Italia, Storbritannia, Tyskland, USA og Nederland, viste frem godbiter i messens tre haller. Messen i år hadde mer enn 23.000 besøkende, av disse var hele 664 medierepresentanter.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer