IQcook, smart komfyrvakt fra Gorenje

Gorenjes smarte komfyrvakt passer på maten når du ikke klarer det.

Gorenjes IQcook-system består av en induksjonstopp og en sensor som festes til lokket på gryten din.(Sensoren midt på koketoppen ligger bare der til demonstrasjon, den har ingen funksjon.) Foto: Elisabeth Dalseg
Gorenjes IQcook-system består av en induksjonstopp og en sensor som festes til lokket på gryten din.(Sensoren midt på koketoppen ligger bare der til demonstrasjon, den har ingen funksjon.) Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(IFA 2012) Det skjer kanskje ikke så ofte at du tørrkoker grønnsaker, eller sovner fra kokende spaghetti. Men du har kanskje opplevd å koke over melk, svi grøt og hvite sauser, eller sett at den smeltede sjokoladen blir så varm at den korner seg.

Dette har den slovenske hvitevareprodusenten Gorenje bestemt seg for å gjøre noe med. IQcook er komfyrvakten som lar gryten og induksjonstoppen snakke sammen. Selve systemet består av to deler: En spesiell induksjonstopp, og en enhet du fester til grytelokket med en magnetsensor.

Kutter, koker og rører for deg: Philips HomeCooker

Passer på maten

Når du har delene på plass, er alt du trenger å gjøre å fortelle IQcook hvordan du ønsker å tilberede maten. Du har fem programmer å velge mellom; koke, dampe, steke, grille og varme/saktekoking. Så er det bare å aktivere sensoren og stille inn platen på ønsket program. Sensoren vil fange opp hva som skjer i gryten, og termostaten i koketoppen vil regulere seg for å holde den temperaturen du har bedt om. Dette skal også bidra til å spare energiforbruket, opptil 40 prosent om du bruker den optimalt, ifølge produsenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer