iSekk i stedet for i container

iSekk er et smart alternativ til containerleie.

PUSSE OPP ELLER FLYTTE? Container er ikke den eneste muligheten. iSekk ble løsningen for familien Sneen. Foto: Arne Sneen
PUSSE OPP ELLER FLYTTE? Container er ikke den eneste muligheten. iSekk ble løsningen for familien Sneen. Foto: Arne Sneen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Sist vi flyttet, bestilte vi en container, til stor glede for nabolaget, forteller Arne Sneen. Etter et par timer var containeren halvveis full, til tross for at vårt søppel fortsatt befant seg i garasjen, så det var bare å hive seg rundt og bære ut sitt eget søppel, før containeren ble full av nabolagets søppel. Regningen kom etter noen dager og var på flere tusen kroner, for snaue 400 kilo var blitt til 1,6 tonn med søppel - inklusiv nabolagets søppel - og betales per kilo, forteller Sneen til DinSide.

Da familien igjen skulle flytte, ut av leiligheten i Oslo, ble løsningen iSekk.

Svenskene fikk det først: BigBag

Med denne løsningen slipper du å ha plass til å stille opp en stor container, du unngår at naboene fyller opp containeren som du betaler for med sitt skrammel, og du slipper å bære røkla helt ut på gata.

– Det geniale med iSekk, er at sekkene kan fylles i umiddelbar nærhet til inngangsdøra eller i hagen, selv på terrassen kan man fylle sekkene, for sekkene blir hentet av en lastebil med heisekran, sier Arne Sneen til DinSide.

Du kan se bilder av hele prosessen i bildeserien nedenfor.


Egeninnsats eller outsourcing

Om du har funnet fram rask og rot som du ikke vil ha i hus lenger, om du skal flytte eller om du bare har ryddet i hagen og trenger å bli kvitt hageavfallet: Spørsmålet er hva som er den mest effektive og den mest økonomiske måten å bli kvitt skrotet på? Noen foretrekker å kjøre bort søpla selv, mens andre foretrekker å outsource hele jobben og betale andre for å hente søpla på bostedsadressen - herunder kommer containerleie eller altså iSekk.

Å leie en container kan være en utfordring mange steder, blant annet på grunn av plassering av containeren - for hvor skal du plassere en container som krever to parkeringsplasser i en trang bygate? En annen ulempe er selvsagt at containeren blir stående til fri avbenyttelse også for andre forbipasserende.

Nyttig på nett: Her får du flyttehjelp

Da Arne Sneen og familien skulle flytte, ville de helst unngå å betale for hele nabolagets søppel. Løsningen for dem ble iSekk. Foto: Arne Sneen
Da Arne Sneen og familien skulle flytte, ville de helst unngå å betale for hele nabolagets søppel. Løsningen for dem ble iSekk. Foto: Arne Sneen Vis mer


På Østlandet

iSekk kan brukes til alle typer avfall. Du kjøper ganske enkelt den spesielle sekken i ønsket størrelse på et av utsalgsstedene, fyller den opp på ønsker sted, og ringer iSekk for henting. Sekken kan som tidligere nevnt plasseres rett ved inngangsdøra eller på annet lettvint sted for fylling, da sekken hentes ut med heisekran.

– Vi betalte 1.690 kroner inklusiv kjøp av sekk i butikk og moms, ferdig hentet fra vår hage. Det er langt under halv pris sammenlignet med container, forteller Arne Sneen.

iSekk henter avfall i Oslo, Bærum og Asker. Du kan få sekkene i tre forskjellige størrelser, for forskjellig typer avfall.

– iSekk er ikke bare økonomisk og genialt, det er også miljøvennlig. En lastebil kan plukke opp et titalls sekker i løpet av en tur. Det hadde blitt mange turer med containerbil for å betjene like mange kunder, sier Sneen til DinSide.

Kjenner du til andre smarte måter å bli kvitt rask og rot på? Tips andre i debattforumet nedenfor artikkelen.

Husk også at ditt skrot kan være gull verdt for andre, ikke glem at du kan i bort eller endog selge mye både møbler, klær og annet, fra rubrikkannonser som Finn.no

Les også: Flyttefellene du bør passe deg for

Artikkelen ble første gang publisert 6. januar 2011

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer