Synes du sjokoladekake kan bli litt tamt og smakløst? Det er kanskje på tide å bytte oppskrift til en litt mer voksen variant. Mørkere og bitrere sjokolade kan gjøre mye for smaken. Litt salt, syre eller styrke (chili) er også med på å piffe opp den kjedelige langpannekaken.
Men disse tre helt utenkelige ingrediensene tar faktisk kaken, hvor rart det enn høres ut.
På tur uten bakeutstyr? Vi har testet ferdigrørene.
Majones
Den kakeingrediensen som har størst fare for å fremkalle brekninger må vel være majones. Men svelg hardt to ganger, og ha litt tålmodighet med oss her. Dette burde i hvert fall alle som sliter med at kakene blir litt tørre få med seg. Har du majones i kakedeigen er du nesten garantert en god og saftig kake.
Majonesen skal i kaken, ikke på kaken. I bunn og grunn inneholder majones egg og olje, samt litt syre (eddik) og salt. Alt dette er ingredienser som gjør seg i en sjokoladekake. Og det passer perfekt med mørk sjokoladekake, med mektig smørkrem.
Majones i kaker er velkjent i de amerikanske sørstatene. Det finnes et vell av oppskrifter på nett, om du googler mayonnaise og chocolate cake, eventuelt southern chocolate cake. Vi har også hatt stort hell med bakeblogger Manuela Keilens Vintage Chocolate cake.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger