Ja, du kan ha både majones, øl og surkål i kaken

Sjansen er stor for at du vil få en ny favoritt, om du tør prøve deg med én av disse ingrediensene i sjokoladekaken.

Ja, du kan fint ha både majones, øl og surkål i kaken. Men kanskje ikke samtidig ..  Foto: ALL OVER PRESS
Ja, du kan fint ha både majones, øl og surkål i kaken. Men kanskje ikke samtidig .. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du sjokoladekake kan bli litt tamt og smakløst? Det er kanskje på tide å bytte oppskrift til en litt mer voksen variant. Mørkere og bitrere sjokolade kan gjøre mye for smaken. Litt salt, syre eller styrke (chili) er også med på å piffe opp den kjedelige langpannekaken.

Men disse tre helt utenkelige ingrediensene tar faktisk kaken, hvor rart det enn høres ut.

På tur uten bakeutstyr? Vi har testet ferdigrørene.

Majones

Den kakeingrediensen som har størst fare for å fremkalle brekninger må vel være majones. Men svelg hardt to ganger, og ha litt tålmodighet med oss her. Dette burde i hvert fall alle som sliter med at kakene blir litt tørre få med seg. Har du majones i kakedeigen er du nesten garantert en god og saftig kake.

Majonesen skal i kaken, ikke kaken. I bunn og grunn inneholder majones egg og olje, samt litt syre (eddik) og salt. Alt dette er ingredienser som gjør seg i en sjokoladekake. Og det passer perfekt med mørk sjokoladekake, med mektig smørkrem.

Majones i kaker er velkjent i de amerikanske sørstatene. Det finnes et vell av oppskrifter på nett, om du googler mayonnaise og chocolate cake, eventuelt southern chocolate cake. Vi har også hatt stort hell med bakeblogger Manuela Keilens Vintage Chocolate cake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.