Ja, du kan male i regnet!

Men du bør la ytterveggene være.

Selv om du bør la yttterveggene være i regnet, kan du fint male panel og vegger innendørs. Her er det malt med Jotun Sens Demring for panel. Foto: Produsenten/Ifi.no
Selv om du bør la yttterveggene være i regnet, kan du fint male panel og vegger innendørs. Her er det malt med Jotun Sens Demring for panel. Foto: Produsenten/Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ødelegger regnværet for malingsplanene? Skal du male ytterveggene er det viktig at de er tørre, og dersom du bor eller har hytte et av de stedene som fikk rekordmye nedbør i går, bør du la malerkosten ligge.

Men klør du i fingrene etter å sette i gang et lite oppussingsprosjekt, er det ingen grunn til å fortvile: For du kan fint male inne mens du venter på male- eller strandvær.

To strøk på énn dag

De nye miljøvennlige malingene har ikke bare den fordelen at de ikke lukter så mye; de tørker også raskere enn den gamlel løsemiddelbaserte malingen. Er du effektiv, kan du altså rekke å bli ferdig på en dag!

NB! Merk at dersom luften er svært fuktig, vil tørketiden til malingen øke.

I videoen under gir malermester Katrine Støen tips og råd om hvordan du bør gå frem når du skal male hytten innvendig:

Alt om oppussing på DinSide

NB Skal du male panel? Er treverket nytt, bør du vente til neste år før du maler. Den beste tiden for å male treverk er februar og mars, men du bør la treverket tørke så lenge som mulig. For eksempel til neste sommer, om du orker å vente så lenge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer