Jasså, du trodde du hadde flatskjerm?

Det har du ikke. Denne derimot, den er flat.

Jasså, du trodde du hadde flatskjerm?
Publisert
Sist oppdatert

Berlin, DinSide Bolig: LED-teknologien har gjort det mulig å produsere LCD-TV-er som er bare noen ganske få cm tykke, og plasma-produsentene henger heller ikke langt etter.

Men i fremtiden har verken LCD med LED-baklys eller plasma noe å stille opp mot OLED, mener mange. Foreløpig er teknikken svært dyr, noe som gjør det ulønnsomt å produsere større skjermer. Men det finnes i dag en rekke apparater med små OLED-skjermer og varianten AMOLED, spesielt i mobil- og MP3-segmentet.

DinSide skrev om OLED allerede i 2003.

Tynt. Svært tynt

Men på sikt vil også TV-er og dataskjermer benytte OLED-teknologi. Siden hvert punkt genererer sitt eget lys, snakker vi her om svært høy kontrast, svært lavt strømforbruk og skjermer som kan betraktes fra nærmest død vinkel.

Både Sony og LG har demonstrert OLED og AMOLED i større formater under årets IFA-messe i Berlin, og kvaliteten på de inntil 15 tommer store TV-skjermene fikk oss virkelig til å glede oss til fremtiden.

Vi snakker her om TV-er som er ufattelig 3 millimeter tykke, som nesten ikke bruker strøm, og som feier det meste av konkurranse av banen hva angår billedkvalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.