- Jeg bryr meg ikke om hva renten er

Monica Markussen (27) vet ikke hva renten er, og har heller ikke planer om å finne det ut.

Monica Markussen (27) følger ikke med på rentejusteringene i banken.  Foto: Hanne Marie Aabel
Monica Markussen (27) følger ikke med på rentejusteringene i banken. Foto: Hanne Marie Aabel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bankene har satt opp renten, satt den ned, satt den opp og satt den ned igjen. Er det egentlig noen som har klart å følge med på hva de har i boliglånsrente nå? Og av de som vet det, har de planer om å betale mer i hvert avdrag?

Kristin Halvorsen vil hjelpe deg

- Vi bruker massevis av tid på å handle varer på salg for å spare noen hundrelapper, men folk vil ikke bruke en eller to timer på å undersøke betingelsene i banken og kunne spare tusenvis, og dette vil vi gjøre noe med, sa finansminister Kristin Halvorsen til DinSide ved lanseringen av Finansportalens nye byttehjelp-tjeneste i går, onsdag.

Halvorsen forteller at hun selv har fått satt ned boliglånsrenten etter å ha bedt banken om et bedre tilbud.

Rentekuttene får du nå

Før jul kuttet mange av bankene kraftig i utlånsrentene, men det er først nå vi vil se at det står mer penger igjen på konto når lånet er betalt.

Eksisterende boliglånskunder i for eksempel DnB NOR merket det siste rentekuttet fra og med mandag denne uken, mens Nordea kuttet onsdag. Fokus bank kommer etter neste uke, mer presist den 3. februar, og kunder i Sparebank 1 SR-bank kan glede seg over at siste kutt gjaldt fra fredag før helgen: Nå får du lavere rente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer