Jeg, en halvmillionær

Med to rom i Oslo øst, kan jeg erklære meg som halvmillionær.

Publisert
Sist oppdatert

Da jeg fakset over budet mitt, skalv jeg så fælt at jeg ikke fikk puttet papiret inn i faksmaskinen. Jeg hadde svidd av 860.000 kroner på et hull i veggen i indre Oslo øst. Da jeg et par uker etterpå hadde hentet nøklene hos advokaten, gråt jeg. Gatestumpen lå som en mørk tarm, uten gatebelysning og med søppel som feide som hybelkaniner over de vinterfrosne gatene. Gulvene hadde linoleum fra cirka 1978, toalettet var fra det samme decenniet og den forrige eieren, Gud være med henne, hadde malt et solgult Peace-merke i taket i entreen.

Nå, bare tre år senere later det til at leiligheten gir meg penger på bok. Den har fått noen strøk maling, nytt parkettgulv, hvite fliser på badet og et splitter nytt toalett. Kjøkkenet er fortsatt det samme som i 1951, men håndtakene har blitt pusset og skiftet ut.

- Det ser veldig trendy ut, sier megleren fra en av de største norske bankene, når jeg viser ham rundt i leiligheten. - Jeg tror du vil få vel 1,3 til 1,4 millioner for denne.

Tall fra Obos og Aftenposten viser at kvadratmeterprisen i min bydel økte fra 27.000 til 29.000 kroner fra 2004 til frem til utgangen av 2005 og at nettopp dette området begynner å gjøre det stort på lista over de mest populære bydelene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer