- Jeg gjorde det for å være snill

Prøver håndverkeren å fri til din mykere side og gi deg dårlig samvittighet ved å prøve å overbevise deg om at han egentlig har gjort deg en tjeneste? Glem det!

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke snilt å be deg om å gjøre noe ulovlig. Det er ikke snilt å gjøre deg delaktig i en forbrytelse. Det er ikke snilt mot andre håndverkere som jobber hvitt, som blir priset ut av markedet. Det er ikke snilt mot alle oss andre som betaler moms eller skatt, og på den måten bidrar til det økonomiske fellesskapet vi tross alt har her i Velferdsstaten.

Klagerett?

Det kan dessuten bli dyrt for deg. Det er ikke snilt at du mister klageretten din. Det er ikke snilt at forsikringsselskapet vil vende deg ryggen om noe går galt. Og det er ikke snilt at du ikke får papirer på at jobben er ordentlig gjort, som er med på å øke verdien på boligen din når du skulle ønske å selge den.

Det er heller ikke særlig sympatisk at valget blir gjort for deg. Når du engasjerer en kvalifisert håndverker bør det være inneforstått at det er en hvit jobb.

Og for den saks skyld: Skulle du først ansatt en håndverker svart, ville du ha valgt en som i utgrangspunktet jobber hvitt? Sjansen er at hans svarte pris vil ligge langt høyere enn den vi har sett eksempler på blant en rekke østeuropeiske arbeidere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer