Budrundetaktikk

Jeg kjøpte bolig uten budrunde

Kommentar: Slik fikk jeg min første bolig ved å gi bud direkte til selger. Det er samtidig viktig å vite hva du gjør når du byr på denne måten, mener ekspertene.

FØRSTEGANGSKJØPER: Dinside-journalist Eilin Lindvoll kjøpte nettopp sin første bolig ved å gi bud direkte til selger. Foto: Martin Kynningsrud Størbu.
FØRSTEGANGSKJØPER: Dinside-journalist Eilin Lindvoll kjøpte nettopp sin første bolig ved å gi bud direkte til selger. Foto: Martin Kynningsrud Størbu. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg la merke til leiligheten da den lå til salgs første gang, men tenkte at siden jeg så at jeg gjerne ville forandre litt på rominndeling hvis jeg kjøpte den, var nok prisantydningen litt høy.

Derfor dro jeg aldri på visning, og regnet med at noen med fetere lommebok ville kjøpe den og ha nok penger til eventuell oppussing.

Plutselig dukket leiligheten opp igjen, denne gang med lavere prisantydning, og jeg tenkte som så at selger nok ønsket å få solgt boligen så fort som mulig. Kanskje dette var min sjanse?

Dro på privatvisning

Jeg avtalte privatvisning med selger tre dager før den offisielle visningen, leste salgsoppgaven, tilstandsrapporten og borettslagets regnskap nøye i forkant, og overrøste selger med spørsmål da jeg var på visning. Etterpå tenkte jeg at dette godt kunne bli min første egne bolig.

Dagen etter privatvisningen, ringte megler meg. Han fortalte at selger hadde fått et godt inntrykk av meg på visningen, og fisket etter om jeg ville legge inn et bud på denne leiligheten. Jeg fikk vite i klartekst at selger gjerne ville få boligsalget unnagjort så fort det lot seg gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer