Jern i maskinen kan gi rustflekker

Slik slippe du de skjemmende merkene.

SYNDEREN: Rustflekkene kan spre seg til andre ting, så ikke vask rustne redskaper i oppvaskmaskinen om du misliker rustflekker på bestikk og annet. Foto: KAROLINE BRUBÆK
SYNDEREN: Rustflekkene kan spre seg til andre ting, så ikke vask rustne redskaper i oppvaskmaskinen om du misliker rustflekker på bestikk og annet. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rustflekker på rustfritt stål etter vask i oppvaskmaskinen? Eggdelere, dørslag eller andre jernholdige produkter kan være synderne. Rust på oppvaskmaskinens kurver kan også være årsaken.

Slik blir du kvitt problemet.

Fjern rust i maskinen

Start med å fjerne rust fra kurvene i oppvaskmaskinen. Rust her oppstår ved at belegget sprekker opp, og metallet bak blir utsatt for vann. Flere produsenter har nå gått over til rene plastkurver, slik at problemet med rust unngås.

Her får du tips til hvordan du fjerner rust.

Er kurvene hardt angrepet, kan du også forhøre deg hos leverandøren - det kan være du kan kjøpe nye.

Etter at rust er fjernet, er det lurt å vaske en tom maskin med sitronsyre i.

Mer om rengjøring av maskinen:Lukter det ille, eller får serviset flekker i vask? Også oppvaskmaskinen må rengjøres - slik gjør du.

Ikke vask jern

Jernpanner skal ikke i maskinen, det kjenner de fleste til. Men også andre redskaper som inneholder jern kan altså føre til flekker på det rustfri stålbestikket ditt om de vaskes i maskinen. Får du rustflekker her, bør du med andre ord tenke over hva du slenger i maskinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer