Jernet som gjør hverdagsmiddagen festfin

Enkle grep gjør middagen klar for fest.

Det er ikke mye som skal gjøres med en helt hverdagslig laksemiddag, før den blir festfin som den Cecilie Schandy Kvernvik holder frem. Foto: Per Ervland
Det er ikke mye som skal gjøres med en helt hverdagslig laksemiddag, før den blir festfin som den Cecilie Schandy Kvernvik holder frem. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er gøy å slå på stortrommen til fest, men er du ikke så sikker på kjøkkenet, kan stresset med å få laget maten - i rett tid - ødelegge moroen.

Hvorfor ikke lage noe du allerede kan, og er kjent med?

– Det skal ikke mye til å løfte hverdagsmiddagen til festmat. Det er bare å tenke litt rausere og kline til med smør og fløte, og å konsentrere seg litt ekstra om presentasjon og garnityr, sier Cecilie Schandy Kvernvik i Hjemmekokklauget til DinSide.

Lager du noe du kan, vet du også hvordan maten skal oppføre seg, hvor lang tid det tar, og du kan heller konsentrere deg om ha det hygelig med gjestene dine.

I videoen under viser hun hvordan hverdagens laksemiddag blir festfin ved hjelp av et melonjern, noen runde utstikkere og spirer:

Lignende grep kan selvsagt tas med den retten du er komfortabel med å tilberede.

Se også utstyret som gjør festbordet ekstra festlig

Gjør klart på forhånd

For å gjøre selskapet hyggelig for alle, er det også smart å ha så mye som mulig klart på forhånd. Ferdig skylt og kuttet, og klar til å koke kjapt, eller bare anrette på tallerkenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer