Jernia la seg flate

Ordnet opp etter annonsert knalltilbud på snøfreser de ikke kunne levere.

Jernia la seg flate
Publisert
Sist oppdatert

Ikke noe er som et godt kampanjetilbud for å få handlelystne nordmenn opp av sofaen, ut av huset, og inn i butikk. Skuffelsen er derfor stor når de annonserte produktene ikke finnes.

Har du opplevd at butikker er utsolgt for kampanjevarer? Send en mail til tips@dinside.no

En av våre lesere i Bergen opplevde følgende forrige uke:

    "Uke 42 annonserte Jerniakjeden såkalte elleville dager, og hadde blant annet en Stiga snowcube snøfreser med 7 hk til kr. 6.999,-

    Jeg bestilte en slik snøfreser mandag 18.10.10 hos Gundersen og Moldestad (Jernia i Åsane i Bergen). 25.10.10 sendte jeg mail og spute om leveringstidspunkt. Ble etter noen timer ringt opp og fortalt at de ikke kunne levere, da Jernia Norge kun hadde fått 15 maskiner fra Stiga som skulle dekke hele Norge.

    Annonsen sa ingen ting om begrenset antall", skriver vår leser i en e-post.

Helt klart lokkepris: Selger boliger til 1 krone

Klart regelverk

Ifølge seksjonssjef i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem, er det klare regler for markedsføring av tilbud der det kun er et begrenset antall tilgjengelig:

- Dersom tilbudet er begrenset, så må det komme klart og tydelig frem i annonsen. Er det veldig begrenset, slik at det bare er noen få tilgjengelig, må man også skrive antallet, sier Gjedrem til DinSide, og legger til: - Dersom de markedsfører varer som i praksis ikke er tilgjengelig, vil dette anses å være villedende.

Heldigvis var det ikke så galt fatt.

- Volumet vi har hatt tilgjengelig var ikke 15, men 150 snøfresere. Det er av erfaring det antallet vi selger på en kampanje. Mer enn 150 kjøper vi bevisst ikke inn, for det går ikke mer enn 150 når vi annonserer på den måten, sier Kjetil Hvisløff, kjededirektør i Jernia til DinSide.

Han peker også på at det sto i annonsen at snøfreserne var bestillingsvare i enkelte butikker.

I januar i år tok vi for oss noen kjeder som ble beskyldt for å komme med irriterende lokketilbud

Jernia ordnet opp

Jernia i Åsane prøvde umiddelbart å ordne opp. Ifølge vår leser tilbød de ham modellen over, en Stiga Snowcrystal for 7.999, med levering uke 51.

- Men denne prisen kan jeg få hos blant annet Proffsenteret i Bergen, og de har ikke kampanje, sier vår leser.

Ifølge Hvisløff skulle kunden ha fått tilbud om en bedre snøfreser til samme pris som den annonserte, og selv om det eventuelt har skjedd en feil med prisen og kunden takket nei, står tilbudet fortsatt ved lag:

- Han kan få Snow Crystal, den bedre modellen til samme pris som den rimeligere modellen vi solgte på kampanjen, sier Hvisløff til DinSide. - Det skulle bare mangle.

Og vår leser er storfornøyd:

- Jeg har nå fått bekreftet at de kan levere Snow Crystal til 6.999 i uke 44, noe som jeg er veldig fornøyd med, sier han til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer