Jernmannen stryker skjortene for deg

Er det virkelig så enkelt? Vi har testet.

Iron Man både tørker og stryker skjorten for deg. Mens du gjør noe helt annet.  Foto: Per Ervland
Iron Man både tørker og stryker skjorten for deg. Mens du gjør noe helt annet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
...mest av alt savner vi den krispe følelsen av stivet, nystrøken bomull. Samt pressen i ermene, som forteller Gud, hvermann og dem som bryr seg om sånt - at vi faktisk har strøket skjorten.


Det høres veldig enkelt ut. Ta et stk nyvasket og fuktig skjorte, heng den på Siemens' strykerobot "Iron Man". Du har så 15 minutter til å ta en dusj, spille Playstation eller hva du nå vil, og vips, så er skjorten tørr og nystrøket.

Vi klarte ikke dy oss. Iron Man måtte testes.

Se video lenger ned i artikkelen

Brukervennlighet

Iron Man kommer med veldig enkle og greie instruksjoner. Et stort hefte med forberedelser og bakgrunn, samt to sider med tydelige illustrasjoner. Her skal det godt gjøres å gjøre en alvorlig feil. Men småfeil, derimot, har ikke noe med instruksjonene å gjøre. Det er mye småplukk som må stemme, og man må være pinling nøyaktig, for at det ikke skal bli skrukker og krøller, spesielt i kragen, under armene, og helt nederst på skjorten.

De første par gangene vi prøver, sliter vi litt. Det blir såpass mye fikling at vi tar oss selv i å tenke at det hadde gått raskere å stryke skjorten. Men når vi får teken (og det tar ikke så mange skjorter, sånn cirka tre) går det overraskende fort.

Her er fremtidens kjøleskap

Bruksområder

Typisk nybegynnerfeil, som  er vanskelig å unngå, selv om du blir vant til maskinen: Kragen til høyre får noen rare hakk, mens vi fikk det til på skjorten til venstre. Foto: Per Ervland
Typisk nybegynnerfeil, som er vanskelig å unngå, selv om du blir vant til maskinen: Kragen til høyre får noen rare hakk, mens vi fikk det til på skjorten til venstre. Foto: Per Ervland Vis mer


Dette er en dings for gutter. Og det er ikke fordi de genetisk indisponert til å bruke et strykejern. Eller late, for den saks skyld. Men fordi det som egner seg best, er klassike herreskjorter. Med knepping hele veien ned og ermer som kan kneppes opp. Til testen stilte vi optimistisk opp med en stor bag med krøllete klær, men det viste seg at det ikke fungerte særlig bra for de minste størrelsene. Innsvingete skjorter fikk den heller aldri helt dreisen på, til det satt innstrammingsmulighetene for lavt for en vanlig kvinneskjorte. Bluser og kjoler som kun har knepping helt øverst går heller ikke. Og skjorter med kinakrage fikk vi aldri til å sitte helt.

En del av dette sto selvfølgelig i bruksanvisningen. Så at det ikke gikk, kan vi ikke klandre Iron Man for, men vi noterer at bruksområdet begrenser seg til husets herre.

Intelligent kjøleskap

Resultat

Øvelse gjør mester. Vi fiklet en del i starten, noe som gjorde at det første skjortene ikke ville imponert en kommende ektemann, på noen som helst annen måte enn at selve gimmicken var kul. Resultatet var, i første omgang, ganske skuffende: Rare "hakk" i skjortekragen, krøller under armene, skrukker nederst på skjorten.

Når vi virkelig får dreisen på Iron Man blir resultatet langt bedre. Men dersom man ikke er absolutt helt nøyaktig på millimeteren (smør på flesk is correct) blir det små hakk i skjortekragen. Vi blir heller aldri helt fornøyd med bråtet. Nedre kant krøllet seg også litt opp, trass i forsøk på å rette ut underveis, og det ble også litt rynker under armene. Men når det er sagt, dette blir jo skrukkete med en gang vi tar klærene på.

Men mest av alt savner vi den krispe følelsen av stivet, nystrøken bomull. Samt pressen i ermene, som forteller Gud, hvermann og dem som bryr seg om sånt - at vi faktisk har strøket skjorten.

Denne komfyren fikser biffen - selv

Konklusjon

Nobody puts baby in a corner. Men vi har en følelse at det er der jernmannen kommer til å havne, etter at nyhetens interesse er over. Når man skal stramme seg opp med nystrøken skjorte, ønsker en nettopp den nystrøkne stivheten, ikke en skjorte som føles som om den akkurat har kommet ut av tørketrommelen.

Du skal bruke mye skjorter som ikke trenger å se 100% perfekte ut, for at det skal være verdt investeringen. For iron man koster, eh, skjorta. Akkurat nå kan du få kjøpt den på Elprice.no og Elgiganten.no for rett under 10.000 kroner. Kanskje et skjorteabonnement eller ti er tingen i stedet?


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer