Jernmannen stryker skjortene for deg

Er det virkelig så enkelt? Vi har testet.

Iron Man både tørker og stryker skjorten for deg. Mens du gjør noe helt annet.  Foto: Per Ervland
Iron Man både tørker og stryker skjorten for deg. Mens du gjør noe helt annet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høres veldig enkelt ut. Ta et stk nyvasket og fuktig skjorte, heng den på Siemens' strykerobot "Iron Man". Du har så 15 minutter til å ta en dusj, spille Playstation eller hva du nå vil, og vips, så er skjorten tørr og nystrøket.

Vi klarte ikke dy oss. Iron Man måtte testes.

Se video lenger ned i artikkelen

Brukervennlighet

Iron Man kommer med veldig enkle og greie instruksjoner. Et stort hefte med forberedelser og bakgrunn, samt to sider med tydelige illustrasjoner. Her skal det godt gjøres å gjøre en alvorlig feil. Men småfeil, derimot, har ikke noe med instruksjonene å gjøre. Det er mye småplukk som må stemme, og man må være pinling nøyaktig, for at det ikke skal bli skrukker og krøller, spesielt i kragen, under armene, og helt nederst på skjorten.

De første par gangene vi prøver, sliter vi litt. Det blir såpass mye fikling at vi tar oss selv i å tenke at det hadde gått raskere å stryke skjorten. Men når vi får teken (og det tar ikke så mange skjorter, sånn cirka tre) går det overraskende fort.

Her er fremtidens kjøleskap

Bruksområder

Dette er en dings for gutter. Og det er ikke fordi de genetisk indisponert til å bruke et strykejern. Eller late, for den saks skyld. Men fordi det som egner seg best, er klassike herreskjorter. Med knepping hele veien ned og ermer som kan kneppes opp. Til testen stilte vi optimistisk opp med en stor bag med krøllete klær, men det viste seg at det ikke fungerte særlig bra for de minste størrelsene. Innsvingete skjorter fikk den heller aldri helt dreisen på, til det satt innstrammingsmulighetene for lavt for en vanlig kvinneskjorte. Bluser og kjoler som kun har knepping helt øverst går heller ikke. Og skjorter med kinakrage fikk vi aldri til å sitte helt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer