Jo, dette er en sofa fra Ikea

Men du finner den ikke i varehuset.

BLIR NY: Her er et lite utvalg av stoffvariantene fra Savemysofa og Bemz, tilpasset Klippan-sofaen fra Ikea. Det finnes også trekk til et stort antall andre Ikea-sofaer. Foto: Produsentene
BLIR NY: Her er et lite utvalg av stoffvariantene fra Savemysofa og Bemz, tilpasset Klippan-sofaen fra Ikea. Det finnes også trekk til et stort antall andre Ikea-sofaer. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en sofa fra Ikea kan det skje mye rart. Så mye rart at du kanskje trenger nytt trekk? Eventuelt kan det tenkes at Ikeas utvalg ikke frister. Her er alternativene.

Les også: 31 av 35 Ikea-produkter dyrere i Norge enn i Sverige

Klassiker i nye klær

Vi tar for oss velkjente Klippan som eksempel. Billigsofaen fra 1980 holder fortsatt stand som en av møbelkjempens lengstlevende klassikere. Derfor er det rimelig å anta at mange kjøper den fortsatt, og at mange besitter slitne utgaver i heimen.

Ny koster toseter med stofftrekk fra 1.799 kroner, mens fireseteren i stoff koster fra 2.599 kroner.

Et trekk koster hos Ikea 799 kroner for fireseteren. I Ikeas nettbutikk finner vi nå tre fargevarianter. Til toseteren finnes langt flere valg, fra 549 kroner.

Men også dette kan bli for smalt for den som bebor en Ikea-klassiker over lengre tid. Her kommer eksterne leverandører inn.

Les også: Ikeas rareste produktnavn

Godt utvalg - litt høyere pris

Ikea er nemlig så store at også andre vil henge seg på suksessen med supplerende produkter. Disse trekkene er riktignok en del dyrere enn Ikeas egne, men til gjengjeld får du også en sofa som dine venner ikke vil kjenne igjen fra Ikea-katalogen. Det er det mange som setter pris på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.