Når er det best å male huset

Jo, du kan beise eller male i høst

Men skal du beise eller male utendørs i høst, trenger du en fuktmåler!

Publisert

De aller fleste av oss beiser eller maler huset i løpet av vår eller sommer; ifølge en uhøytidelig spørreundersøkelse på Dinside i vår, planla 50 prosent av leserne å gjøre male/beise-jobben før slutten av mai. 25 prosent planla å gjøre det i sommerferien.

Men rakk du ikke å beise eller male som planlagt i vår eller sommer, er det ennå ikke for seint. Du kan fremdeles rekke det før vinteren kommer. Men du bør være ekstra påpasselig med fuktigheten.

- Fukt, regn og duggfall kan være en utfordring når det males, dekkbeises eller beises på høsten. Når temperaturen ute blir lavere og fuktigheten høyere bruker maling, dekkbeis og beis lenger tid på å tørke, forteller Jonas Borvik Knutsen, merkevaresjef i Jotun, til Dinside.

Men det er absolutt mulig å gjøre - bare du tar visse forholdsregler.

Mål fukten!

Det er viktig å gjøre noen undersøkelser på fuktighet, før man starter. Ekspertene anbefaler å sjekke både fuktigheten i treverket - og forventet luftfuktighet noen dager fremover.

Og det er spesielt viktig å måle fukten i underlaget dersom du skal male seint på høsten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer