Riktig pleie for uteplanter

Jo, du kan redde den visne planten

Ser planten skrøpelig ut etter ferien? Prøv dette!

GODT MED LIV: Denne planten ble uttørket i ferien, men kan lett bli helt frisk igjen. Lenger nede i artikkelen får du tipsene. Foto: Linn M. Rognø.
GODT MED LIV: Denne planten ble uttørket i ferien, men kan lett bli helt frisk igjen. Lenger nede i artikkelen får du tipsene. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer
Publisert

Det er et trist syn å komme hjem fra ferie når den vakre uteplanten har visnet hen mens du var bortreistreist. Du tenker kanskje at det er for sent å redde den, men du bør ikke ta sorgene på forskudd.

Det er faktisk godt mulig at du kan få liv i den igjen!

Grønt under grenen

– Det er ikke alltid så lett å se om planten er helt død, det spørs hvilken plante det er. I teorien kan de ofte reddes.

Det sier Sissel Torre, instituttleder ved Fakultet for biovitenskap, Institutt for plantevitenskap ved Norges miljø-og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Kommer du hjem og ser at planter fortsatt er grønne, men henger med hodet, kan du trøste deg med at det fortsatt er liv i dem.

– Hvis jorden har begynt å tørke inn, vil planten bli veldig slapp og henge ned. Da kan den reddes ved å pøse på med masse vann, bekrefter Yvonne Breen, hagedesigner og daglig leder ved Frodig Hagedesign.

I følge Torre, kan du også sjekke om planten fremdeles lever ved å skjære i grenen.

– Er det grønn farge under grenen, kan planten bli fin igjen, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer