- Jo mer widescreen, jo bedre

Nå skal peisen ligne på TV-en.

Rammen rundt gasspeisen går nesten i flukt med veggen, og den er bred som en ønskedrøm av en flatTV. Foto: DinSide
Rammen rundt gasspeisen går nesten i flukt med veggen, og den er bred som en ønskedrøm av en flatTV. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ser jo at peisene blir mer og mer avlange. Jo mer widescreen, jo bedre, sier Richard Hauger i Peisselskapet til DinSide. - TV-en har tatt over tilværelsen vår...

Han trekker frem peisen Cosmo (vist over), som går nesten i flukt med veggen. Som vist på bildet over koster den 36.910 kroner. Fås også med en sotet plate som monteres 3 cm ut fra veggen.

- Men smaken er som baken, vi selger også mye store gjennomgående 3-sidige vinkelpeiser, sier Hauger.

En peis er ikke lenger bare en peis. Les mer om hva som er inni de ulike vedfyrte peisene.

Klima eller miljø?

Han peker også på de nye "miljøpeisene". Firmaet leverer mye til entreprenører, og etter nye miljøkrav fra myndighetene er etterspørselen stor etter pelletsoner og rentbrennende peiser.

- Etter 1. august i år må alle hus som byggemeldes ha peis eller pelletsovn (med mindre det er lagt inn fjernvarme) slik at man kan fyre med fornybar energi, det vil si ved eller pellets.

Skjønt, miljø og miljø. - Man tenker ikke miljø ,men klima - kun CO2, sier Hauger. - Miljøet tar man ikke nødvendigvis hensyn til. Man ser helt bort ifra partikler. Det mest miljøvennlige er gass, mens det mest klimavennlige er ved eller pellets.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer