Joda - størrelsen teller

Svenske Transmission har laget det som kan være verdens mest spektakulære høyttalere.

Joda - størrelsen teller
Publisert
Sist oppdatert

Sverige sliter kraftig om dagen, og verken Volvo, Saab eller Sony Ericsson er i stand til å levere annet enn dårlig nytt til aksjonærer og kunder. Men, slapp av. Transmission Audio, et selskap de færreste har hørt om før nå, kan reise kjerringa.

Med sin Ultimate-høyttalerserie har de produsert noe av det råeste hi-fi og hjemmekino-markedet har sett, og anlegget kommer til å velte alt fra budsjetter til bærebjelker til solide ekteskap.

Grensesprengende dyrt

Vi kan like gjerne ta prisen med en gang. Du betaler en million dollar per kanal, og siden stereomusikk nå en gang krever to slike kanaler, betaler du altså rundt 12 millioner kroner for et komplett anlegg. Det gjør sannsynligvis Ultimate til de dyreste høyttalerne i verden.

Ultimate er håndlaget, og består av hele tolv separate, kabinettløse dipol-panel (lyden sendes ut både foran og bak på høyttaleren). Hver enhet er drøye to meter høy, og er delt opp i "frekvens-soner", som vil si at hver del tar seg av et bestemt frekvensområde:

Gjett vekta

Hvis du ser på bildet over, tar L1/R1 seg av det aller høyeste frekvensene, L2/L3 og R2/R3 takler diskanten og mellomtonen, L4/R4 styrer bassen, mens så mange som fire enheter, L5/L6 og R5/R6, består av subwoofere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer