Jordbær-tips

Jordbær-triksene du bør prøve

Det praktiske sugerør-tipset er ett av dem!

SMAK AV SOMMER: Å bruke sugerør til å fjerne stilken, er bare ett av flere, kule jordbær-tips! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jordbær er selve definisjonen på smaken av sommer! Og drømmer du om din egen jordbæråker er det bare til å sette i gang nå. For jordbær kan plantes hele sommersesongen, fra tidlig om våren til langt ut i august.

Men for at jordbærplantene skal trives best mulig og gi flest mulig bær, må du legge forholdene godt til rette for det.

Her får du de viktigste ekspertrådene - og til deg som ikke vil plante, men bare elsker å spise jordbær: Du skal selvsagt får seks kjekke bonustips også!

Før du planter jordbær

Hvor du skal plante jordbær kommer an på hva slags muligheter du har med tanke på plass og solforhold.

Du trenger ikke en hel åker - jordbærplantene kan også plantes i kjøkkenhage, i pallekarm, blomsterkasser, ampler eller i enkle blomsterpotter. Husk at beholderen du skal plante jordbærplantene i må være plassert på en solrik plass.

Så har Marianne Utengen, fagansvarlig i Det Norske Hageselskap følgende tips:

- Vil du ha bær i år, kjøp store planter som ble laget i fjor. Den første sesongen vokser det bare blad, det blir ingen blomstring eller bær, sier Utengen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.