Jotun vil ikke fortelle deg hvordan

Hvor lenge må malingen tørke før det er trygt å sitte på den?

Selv etter tre og et halvt døgns herdetid ble vår bukse full av små hvite malingsflekker som ikke går bort.  Foto: Elisabeth Dalseg
Selv etter tre og et halvt døgns herdetid ble vår bukse full av små hvite malingsflekker som ikke går bort. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har pusset opp gamle spisestuemøbler. For å skjule de greskblå malingen som ble påført på nittitallet har vi gitt trebord og stoler ett strøk grunning, og tre strøk maling. Til dette har vi brukt Jotun Ladys løsemiddelbaserte oljemaling.

På boksene får vi følgende informasjon. Heftgrunnen kan males over etter 8 timer. Malingen, glansgrad 40, er støvtørr etter 8 timer, og kan overmales etter 24 timer (ved temperatur 23 grader). Vi følger instruksjon til punkt og prikke, med ett vesentlig unntak: Vi lar heftgrunnen tørke i 24 timer den og, for å være på den sikre siden.

Guide: Smarte maleverktøy

Siden det ikke står hvor lenge malingen må herde før det er trygt å komme nær, lar vi møblene herde over helgen. Tre og et halvt døgn, eller 86 timer, tar det fra siste strøk er malt, til vi tar møblene i bruk.

Vi skulle ventet litt lenger.

Resultatet ble katastrofalt både for klær og møbler. De mørkeblå buksene fikk hvite prikker - og de hvite stolene fikk et lett blåskjær på setet. Stolsetet kan lett få et strøk til, men buksen er det verre med. Vi forsøker oss med white spirit, Zalo, Vanish. Det eneste som forsvinner er blåfargen på buksen, rundt malingsflekkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.