Jug, jug, jug

KJØPE BOLIG: I boligannonsen står det lekker, attraktiv og strøken. I virkeligheten er boligen liten, urstygg og lukter vondt.

Publisert
Sist oppdatert

Mens prisene stadig vokser seg inn i himmelen, devalueres adjektivene. På andre markeder, for eksempel på sjekkemarkedet, så betyr adjektivet pen foran objektet mann, en skikkelig fin kar. På boligmarkedet betyr pen i beste fall nøktern, men helst stygt; et objekt med strie malt i Provence-blå og brystpanel i furu eller baderom med skranglete dusjkabinett og mugg i fugemassen.

De siste helgene har jeg trålet boligmarkedet i Oslo på jakt etter en bolig i anstendig stand. Og annonsene lokker blidt til visning med en buffet av sausete adjektiver; attraktiv, pen, strøken, lekker. Eksotisk, spennende og lys.

For et par helger siden, lot jeg meg lokke til å dra på visning på eksotiske Grønland, rett ved operaen i luftig penthouse-leilighet. For det første: Hvor eksotisk er egentlig Motzfeldtsgate, Grønlandsleiret og Tøyengata? Er vi så dårlig vant at en halalbutikk og en bunt koriander blir eksotisk? Det eneste luftige med penthouse-leiligheten, var prisen: i underkant av to millioner for tre rom og balkong. Leiligheten lå riktignok øverst, i en regulær Obos-gård fra 1989. I heisen på vei opp til objektet, traff jeg en iraner. Han likte verken heisen eller trappa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer