Juicing: Presse eller sentrifuge?

Noen presser, andre sentrifugerer frukten, for å få ut juice. Hva er forskjellen?

Mest eller best?  Vi har sett på forskjellene mellom juiceren som presser (til venstre) og som sentrifugerer (til høyre). Foto: Per Ervland
Mest eller best? Vi har sett på forskjellene mellom juiceren som presser (til venstre) og som sentrifugerer (til høyre). Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke testet vi Wilfas nye JuiceMaster. En maskin som presser juice ut av frukt og grønt. Noe som skiller denne maskinen fra de fleste andre som er på markedet, er at den presser - ikke sentrifugerer - frukten og grønnsakene for å få ut saftene.

Vår husfotograf Per Ervland har brukt Philips' Juicer 650 W HR1858 i flere år. Dette er en juicer som sentrifugerer frukten. Vi ba ham om å sammenligne de to, og etter et par ukers testing av den nye juicepressen har han bitt seg merke i flere ulikheter.

– Det mest umiddelbare jeg la merke til er forskjellen på resultatet. Frukten blir slynget rundt i sentrifugen, så når den kommer ut er den mer luftig: Det blir mye mer skum med sentrifugen, og det er viktig å bruke "skilleren" for å slippe å få skummet i juicen. Med juicepressen blir selve juicen renere. Det ser bedre ut, og mer delikat.

Det er likevel ikke skumfri juice som kommer ut av pressen, men du får er langt mindre skum enn med sentrifugen. Spesielt epler skummer mye, også i pressen, mens appelsin- og gulrotjuice er tilnærmet skumfri. Det blir også mer fruktkjøtt med pressen, forteller Ervland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.