Juksesalg forbudt

I bunn og grunn er det jo bare en måte en kan finne ut hva boligen egentlig er verdt: nemlig å legge boligen ut til salgs, og bare late som om man har tenkt å selge. Det er bare ett problem: det er slett ikke lovlig.

Publisert
Sist oppdatert

For en pengebevisst forbruker finnes det bare ett fasitsvar om hva en eiendom er verdt, nemlig markedets dom. Ingen takster fra takstmenn eller verdivurderinger fra eiendomsmeglere kan gjøre en like udiskutabel vurdering.

Mange som står foran et arveoppgjør, en skilsmisse, eller bare har et nært forhold til begrepet "verdi" blant våre lesere, har nok tenkt tanken om at det måtte da være greit å bare arrangere en budrunde, få klarhet i hva som ble det høyeste budet, for deretter å si til alle involverte: sorry, folkens - jeg bare tulla, jeg - jeg vil ikke selge, likevel.

Fra tid til annen har det også kommet oss for øret historier hvor attraktive eiendommer plutselig er blitt trukket tilbake fra markedet, etter at en av flere arvinger har funnet det mulig å overta, likevel.

Derfor har vi spurt oss fram blant eksperter på området om mulighetene for å få dette ultimate verdianslaget far markedet selv. Men dessverre, folkens - det er nok ikke helt lovlig.

Lurt, men litt for lurt

Advokat Tone-Lise Langerud Klose i advokatfirmaet KLOSE ans har omfattende erfaring innenfor blant kontraktsrett og skifterett, og arbeider mye med tvister i forbindelse med kjøp og salg av fast eiendom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer