Jul på hytta er bra for business

En standsmessig hytte blir stadig mer etterspurt, noe som driver prisene til værs, både nå og fremover - hvis renta holder seg lav.

Publisert
Sist oppdatert

Norsk økonomi er på vei inn i en høykonjunktur, mens internasjonal økonomi kan bevege seg mot en ny konjunkturnedgang. I så fall vil rentene i Norge kunne forbli uendret i de neste årene, meldte Statistisk sentralbyrå i forrige uke. "Byrået" klinte til og førte videre dagens pengemarkedsrente på to prosent fram til og med 2007. Sånt gjør inntrykk i eiendomsmarkedet, ikke minst i det konjunkturfølsomme markedet for fritidseiendommer.

Aldri hetere

Eiendomsmegler og partner Anders Langtind i PrivatMegleren i Oslo, har jobbet i fem år med salg av fritidseiendommer. Han føyer seg inn i rekken av de som kan bekrefte at kjøpekraftige nordmenn strømmer til hyttemarkedet i år.

- I de fem årene jeg har holdt på med hytter på fjellet, har sesongstarten aldri vært så bra som i år. Kjøpelysten er ekstremt mye høyere i år enn bare i fjor. Jeg overdriver ikke når jeg anslår at jeg fikk femti telefoner daglig etter en kampanje vi kjørte i høst, sier Langtind, som forteller at sesongen for fritidseiendommer i fjellet gjerne begynner ved det første snøfallet i byene. Etter påske er det erfaringsmessig liten interesse for hytter i fjellet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer