Jula er her

Det er ikke den jula, men Jula-katalogen for de nevenyttige

Publisert
Sist oppdatert

Svenskene kan dette med varehus. I tillegg til Ikea, som må regnes som en slags verdensmester på området, dominerer de mekke-sektoren for de nevenyttige i Norden.

Etter at Biltema og Clas Ohlson har etablert seg på strategiske steder over nesten hele landet har det dukket opp enda en - Jula. Hva har de å by på?

Bakgrunn

Biltema har som navnet mer enn antyder sin bakgrunn i bildeler og biltilbehør. Forretningsidéen var å tilby reservedeler til en langt rimeligere pris. Dette ble gjort mulig ved å kjøpe varer direkte fra de samme underleverandørene som leverte såkalte originaldeler. Ved å selge direkte til brukerne med felles håndtering av deler til alle bilmerker ble prisnivået langt lavere enn hos merkeforhandlerne. Der var - og er - deler ofte en melkeku med solide påslag.

Oppstarten skjedde i 1963 under beskjedne forhold, både postordre og den første butikken ble drevet fra et lite kjellerlokale i Linkøping. Siden har virksomheten vokst til over 50 varehus i hele Norden og det trykkes 14 millioner kataloger hvert år. Dette sysselsetter 275 trailere bare for transporten fra trykkeriet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer