Jula selger Biltema-varer

Biltema-verktøy avslørt i hyllene hos konkurrenten Jula.

BILTEMA HOS JULA: Jula forklarer Biltema-produktet i Jula-hyllene med en kinesisk leverandør som har tatt en snarvei. Foto: Tommy Fredriksen/Biltema
BILTEMA HOS JULA: Jula forklarer Biltema-produktet i Jula-hyllene med en kinesisk leverandør som har tatt en snarvei. Foto: Tommy Fredriksen/Biltema Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Grunnen til at vi gikk ut og sjekket, var at vi fikk flere telefoner fra kunder, fra flere steder i landet, som sa at de hadde funnet Biltemas varer på Jula. Så vi tenkte vi måtte finne ut om det stemte. Og det viste seg at de hadde helt rett, sier Tommy Fredriksen, daglig leder i Biltema til DinSide.

Produktet det gjelder er et glidehammersett som altså er produsert for Biltema, men som også finnes i flere av Julas butikker. Som du ser av bildet over er varene ganske enkelt teipet over med ny strekkode eller med hvit tape.

– Vi synes jo også dette var litt moro da, at de tydeligvis synes produktene våre er så bra at de vil ha dem i hyllene sine. Men det vi ikke er glade for, er at Jula legger på 90 kroner og selger dette til kundene, sier Fredriksen.

Les også: Alt om verktøy, kataloger og andre nyheter fra Biltema, Jula og Clas Ohlson her!

Jula eller Biltema, hva er din favoritt? Del dine meninger i debatten nedenfor, og stem i avstemmingen til høyre.

Din mening

Hva er best? Biltema eller Jula? (Avsluttet)
Biltema(42%) 1494
Jula(24%) 868
De er like(24%) 841
Ingen mening(10%) 349
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


– Hadde følt meg lurt

Fredriksen forteller at de har sendt en henvendelse til ledelsen i Jula, angående saken.

– Det viser seg sikkert at vi har noen felles leverandører, sier Fredriksen. Men som kunde ville jeg vel kanskje følt meg litt snytt om jeg hadde oppdaget samme produktet et annet sted, 90 kroner billigere, sier Fredriksen videre til DinSide.

Ifølge Fredriksen ville de tatt samme pris som Jula, dersom de hadde fått inn et Jula-produkt fra sine leverandører.

– Uansett om vi har felles leverandør: om vi hadde fått inn et Jula-produkt, hadde vi i alle fall solgt det til samme pris, noe annet hadde vært feil, sier Fredriksen.

Din mening

Ville du følt deg lurt, om du hadde kjøpt et eksempelvis Biltema-produkt hos Jula eller noen andre, og betalt mer for det, enn hos Biltema selv? (Avsluttet)
Ja(79%) 1621
Nei(18%) 369
Vet ikke(3%) 52
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ifølge Fredriksen undersøker Biltema saken i alle retninger, for å finne ut hva som har skjedd og hvor feilen ligger. Han understreker at de bare er stolte over at produktene deres selges av flere butikker, men at de ikke er glade for at de selges til en langt høyere pris.

– Jeg hadde følt meg lurt som kunde, understreker Fredriksen.

Det er leverandøren som har trikset

Per Jacobsen, administrerende direktør i Jula, sier til DinSide at dette er noe de har sett flere ganger, at de får levert en vare fra Kina som er pakket om.

– Vi har også funnet Jula-varer på en Nille-butikk. Vi drar jo ikke og handler på Biltema og selger det på Jula, sier Jacobsen til DinSide.

Jacobsen forteller at det aktuelle produktet er trukket fra hyllene etter at de ble gjort oppmerksom på saken av avisen iTromsø.

– Vi er jo litt forbannet på leverandøren, og har akkurat gitt beskjed til butikkene om å ta ut produktet, sier Jacobsen videre.

– Dette er en asiatisk leverandør, og av og til så jukser de, sier Jacobsen til DinSide.

Det er ikke et ukjent fenomen at leverandører "jukser" med produkter. Dette sees også i forhold til bløffing med merking av produkter.

– Godtar det ikke

Jula jobber med å finne ut av hva som har skjedd, og Jacobsen sier til DinSide at de vil forsøke å finne en annen leverandør dersom de finner ut at det er samme produkt som leveres til dem og til Biltema - slik at de ikke skal komme opp i en liknende situasjon igjen.

– Når de leverer så tenker de kanskje at "vi har noen kartonger til overs, og de skal ha så lite, at vi gidder ikke å lage en egen kartong for dem", sier Jacobsen til DinSide.

Han fremhever at de skal få nye varer av produktet som det ikke står Biltema på.

– Vi godtar det jo ikke, så vi tar ut produktet. Vi vil ikke selge varer med Biltema på, understreker Jacobsen.

Den høyere prisen på produktet hos Jula, i forhold til prisen på det samme produktet hos Biltema, forklarer han med forskjellige innkjøpspriser.

– For oss er akkurat dette et veldig lite produkt, og vi priser varen i forhold til innkjøpsprisen, som varierer med hvor mye man kjøper. Prisen om man kjøper 100 eller 10.000, kan være dobbelt så høy, sier Jacobsen.

Jula eller Biltema, hva er din favoritt? Del dine meninger i debatten nedenfor, og stem i avstemmingen til høyre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer