Julebrusen har for alvor inntatt butikkhyllene. Vi kom over en oppskrift som tar deg gjennom alle stegene for å lage en hjemmelaget variant som smaker godt – i tillegg er det overraskende lett! Du kan se hvordan vi lagde den i videoen over.
Ingredienser
- 1 liter vann
- 400 gram sukker
- 1 sitron - både saften og skallet
- 3 teskjeer anisfrø
- 100-150 gram rips
- vaniljestang
- kanelstang
Oppskrift hentet fra godt.no
Det første du gjør er å ha vann, sukker, revet sitronzest og sitronsaft i en gryte. Det koker du til sukkeret har løst seg helt opp. Deretter tilføyer du lettknuste anisfrø, vaniljestang, kanelstang og rips i gryta
Rør om, og mos etter hvert ripsene mot kanten av gryten under koking. Kok dette til du får konsistensen du ønsker på laken, cirka 10-15 minutter.
Sett så gryta til avkjøling over natta.
Det siste du må gjøre er å sile laken over på en flaske. Om du ikke vil ha noe bunnfall, men en helt klar saft, kan du sile gjennom et kaffefilter som vi valgte å gjøre.
Du kan selv bestemme om du vil drikke det som saft eller brus. Hvis du ønsker en brusvariant legger du til naturell Farris eller sprudlevann fra Sodastream eller lignende.