Julebrus: Lag det helt selv!

Slik lager du hjemmelaget julebrus som også kan funke som saft!

HJEMMELAGET: Julebrusen eller julesaften kan enkelt lages hjemme! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Julebrusen har for alvor inntatt butikkhyllene. Vi kom over en oppskrift som tar deg gjennom alle stegene for å lage en hjemmelaget variant som smaker godt – i tillegg er det overraskende lett! Du kan se hvordan vi lagde den i videoen over.

Det første du gjør er å ha vann, sukker, revet sitronzest og sitronsaft i en gryte. Det koker du til sukkeret har løst seg helt opp. Deretter tilføyer du lettknuste anisfrø, vaniljestang, kanelstang og rips i gryta

Rør om, og mos etter hvert ripsene mot kanten av gryten under koking. Kok dette til du får konsistensen du ønsker på laken, cirka 10-15 minutter.

Sett så gryta til avkjøling over natta.

Det siste du må gjøre er å sile laken over på en flaske. Om du ikke vil ha noe bunnfall, men en helt klar saft, kan du sile gjennom et kaffefilter som vi valgte å gjøre.

Du kan selv bestemme om du vil drikke det som saft eller brus. Hvis du ønsker en brusvariant legger du til naturell Farris eller sprudlevann fra Sodastream eller lignende.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer