Julepynt for allergikere

Glem støvsamlere og juletre fullt av pollen. Hvorfor ikke bare klistre det på veggen?

Julepynt for allergikere
Publisert
Sist oppdatert

Klistremerker til boligen, eller stickers som de også kalles, er en trend som ser ut til å ha fått fotfeste her til lands, kanskje særlig blant de aller minste.

En av grunnene til at det har blitt så populært, er at det er en rask og enkel måte å pynte opp på - og du har angrefrist. For liker du ikke merket der du er, kan du lett flytte på det, eller fjerne det. Klistremerkene lager ikke merker på veggen, og det er bare å fjerne dem når man er lei. Nettopp dette gjør det perfekt til midlertidig pynting, til en festlig anledning, temafest - eller høytid som julen.

Og i motsetning til det meste som finnes av annen julepynt fremkaller det ikke allergiske reaksjoner som for eksempel juletrær - eller samler støv.

Det finnes mye å velge mellom, nisser, engler, julehilsner og snøfnugg - eller hva med et juletre for allergikeren eller den trangbodde?

Øyeblikkelig forandring med stickers: Nytt rom på 1 - 2 - 3

Slik gjør du:

Når du har valgt ønsket motiv, er det ingen stor operasjon å feste klistremerkene. For best mulig resultat er det viktig å passe på at underlaget er jevnt, glatt, fritt for støv og smuss - og tørt. Det beste er å vaske underlaget og så la det tørke ordentlig før du henger opp klistremerkene, men er du utålmodig, anbefaler vi en støvtørk av veggen.

Velger du et av de største motivene, kan det lønne seg med hjelp til monteringen for best mulig resultat. Men det er heldigvis ingen stor krise om du gjør feil, da er det bare å ta merket ned fra den flaten du har festet den til, og prøve på nytt.

Har du struktur på alle vegger, for eksempel panel eller strietapet? Det er ingen som sier at merkene må henge på en vegg - ta heller i bruk dører, møbler, skuffer eller skapdører.

Under kan du se noen av julemotivene fra tyske Komar, som blant annet fås kjøpt fra Tapetshop.no eller Flügger Interiør og koster 249 kroner per pakke.

Vi har tidligere omtalt ulike veggstickers, og et hett tips fra en leser er å sjekke ebay. Er du heldig, kan du få kjøpt direkte fra Kina til en brøkdel av prisen.


Les også: Nytt kjøkken på en ettermiddag

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer