Julerengjøring er helt unødvendig

- Det er bedre å holde det rent enn å gjøre rent, sier rengjøringsekspert.

Er du flink til å holde det rent hjemme, er det ingen grunn til å stresse med å ta den store vasken nå før jul.  Foto: Colourbox
Er du flink til å holde det rent hjemme, er det ingen grunn til å stresse med å ta den store vasken nå før jul. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange nordmenn er storrengjøringen før jul en del av juleforberedelsene. Men det er ikke bare i desember vi har storrengjøring hjemme. 1 av 5 nordmenn har storrengjøring flere ganger i året, viser en fersk undersøkelse av TNS Gallup for Jordan.

– Utrolig og helt unødvendig, mener rengjøringsekspert Else Liv Hagesæther. – Hvis man sørger for å ha det rent rundt seg til daglig er det helt unødvendig å gjennomføre storrengjøring flere ganger i året, mener Hagesæther.

Tidkrevende å gjøre rent hver dag, sier du? 19 minutter hver dag er alt som skal til.

Tre av ti av de spurte i gruppen 15 til 29 år svarer at de har storrengjøring to eller flere ganger i året, mens bare 11,6 prosent av dem over 60 svarer det samme.

Undersøkelsen viser også at kvinner gjør mer husarbeid til daglig enn menn, mens langt flere menn tar de store skippertakene: 25,6 prosent av menn mot 17,3 prosent av alle de spurte kvinnene utfører storrengjøring to eller flere ganger i året. Det er også flere menn som aldri tar storvasken: Fire prosent av mennene mot 2,8 prosent av kvinnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer