Juni: Kurant i Nord-Norge

MÅNEDENS BOLIG: Prospekter uten adjektiver er mistenkelig. I jakten på månedens bolig undersøkte vi hva som skjuler seg bak annonser uten andre beskrivelser enn kurant og sentralt.

Publisert
Sist oppdatert
Nøktern bruk av adjektiver i Postbankens annonse på FINN.no

Foto: Postbanken/FINN.no Foto: FINN.no/Postbanken
Nøktern bruk av adjektiver i Postbankens annonse på FINN.no

Foto: Postbanken/FINN.no Foto: FINN.no/Postbanken Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Prospekter uten adjektiver er mistenksomt. I jakten på månedens bolig undersøkte vi hva som skjuler seg bak annonser uten andre beskrivelser enn kurant eller sentralt.

I Hammerfest fant vi en bolig under tittelen Kurant enebolig. Huset går over to plan og ble bygget i 1972. Beskrivelsene er salig frie for adjektiver:

”… Malt betong i boder og på vaskerom. Vegger: Malte plater. Malt miljøtapet, malt tekstilstrie, malte tynnplatepaneler….”

Går man prospektbildene i sømmene ser man hvorfor. Lys pistasjegrønt, vegg-vegg-tepper og syttitalls husmorvinduer preger boligen. Men man får mye bolig for pengene: 1.2 millioner koster det 129 kvadratmeter store huset, et steinkast fra Hammerfest.

Store utsikter

Ifølge Postbanken i Hammerfest er boligen fremdeles ikke solgt to måneder etter at den ble lagt ut for salg. Skal vi tro Postbanken skyldes det likevel ikke et dårlig boligmarked:

- I Hammerfest ser vi nå en rivende utvikling. Det er nybygging, boligprisene har steget 30-35 prosent, og utleieprisene ligger nå på 12.000 kroner for en 80 kvadratmeter stor leilighet. Alt det skyldes Snehvit-utbyggingen, sier en entusiastisk salgskonsulent ved Postbanken i Hammerfest.

Og ikke nok med det:

- Vi har et fantastisk vær, 14 grader og sol, skryter Postbanken.

Skroll ned for mer

Ingen detaljer, takk!

Garantert ingen naboer et steinkast fra Sørreisa.

Foto: Brox & Eriksen/FINN.no Foto: Brox & Eriksen/FINN.no
Garantert ingen naboer et steinkast fra Sørreisa.

Foto: Brox & Eriksen/FINN.no Foto: Brox & Eriksen/FINN.no Vis mer


Boligen har vedovn i stue, gulvvarme på soverom, vaskerom, gang og vindfang. Noe slitte overflater. Boligen har leilighet i deler av underetasjen. Vindu på på soverom i leiligheten holder ikke myndighetenes krav til rømningsvei. Boligen selges som den er.

I Sørreisa i Troms fant vi hus med kort vei til friluftsområder. Når vi studerer bildene fra prospektet ser det dog ut som om det ikke er annet enn friluftsområder i området. Etter bildet å dømme ser det ikke ut til å være et overskudd av andre naboer enn bjørk og lyng. Men for all del: huset ligger nært Sørreisa sentrum. I prospektet er huset kun avbildet fra utsiden. Er huset så skremmende at det ikke tåler eksponering annet enn på en viss avstand?

Eneboligen ble lagt ut for salg sist uke.

Retro uten ironi

Retro uten ironisk distanse på Sortland i Nordland.

Foto: EiendomMegler1/FINN.no
 Foto: EiendomMegler1/FINN.no
Retro uten ironisk distanse på Sortland i Nordland.

Foto: EiendomMegler1/FINN.no
Foto: EiendomMegler1/FINN.no Vis mer


Frittliggende enebolig: Tittelen på boligen som er lagt ut for salg på Sortland i Nordland er like nøktern som den er konsis. Den er frittliggende – basta! Klikker du på bildene får du opp et nøkternt interiør garantert fritt for tidsriktige detaljer, minimalisme og andre nymotens trender . Men retrointeresserte bør ta en titt. På kjøkkenet er 50-tallsinterøret intakt. Her finnes opprinnelig skapseksjoner – kun med et lagt friskt 80-tallsrosa – respatexbord, plast- og stålstoler, nostalgiske filleryer og en knallfin brødboks.

Eiendomsmegeler1 på Sortland opplyser at det ikke har kommet bud på huset som ble lagt ut for salg medio mai. Prisantydningen på det 231 kvadratmeter store huset er på 700.000 kroner.

 • Hyttekos og nasjonalromantikk

  - Nasjonalromantikk på det verste.


 • Boligene fra helvete - se bildene

  - Se bildene meglerne har problemer med å selge.


 • Tilbake til innledningen

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer