Kabeltrommel fra Jula kan bli strømførende

Trekkes ikke fra markedet, men du kan returnere den om du vil.

Det er denne kabeltrommelen svenskene advarer mot.  Foto: Jula
Det er denne kabeltrommelen svenskene advarer mot. Foto: Jula Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kabelsnellen fra Jula med det velklingende navnet "Kabeltrommel 40 m" har blitt stoppet av det svenske Elsäkerhetsverket, melder Testfakta.se. Hovedårsaken skal være at vann kan sive inn til spenningsførende deler. I tillegg er kontaktens utforming slik at ikke alle støpsler passer inn.

El-installatør advarer mot bruk av skjøteledninger og forgrenere

Send inn bekymringsmelding:

I Norge tilbakekalles rundt 100 potensielt farlige produkter hvert år. Direktoratet for Samfunnssikerhet og Beredskap (DSB) har en oversikt på sine nettsider.

Har du oppdaget potensielt farlige produkter, kan du sende inn en bekymringsmelding til DSB her.


Elsäkerhetsverket tror ikke kabeltrommelen utgjør noen umiddelbar fare for hverken personer eller gjenstander, så produktet blir ikke tilbakekalt, eller tatt ut av Julas sortiment. Men dersom du har en slik stående hjemme og ikke lenger ønsker å bruke den, kan du bytte den inn.

Usikker? Da kan du bytte

– Det er sånn med alle produkter du kjøper hos oss, at om det finnes usikkerhet rundt det, så vil vi bytte det, sier Per Jacobsen, administrerende direktør i Jula Norge til DinSide.

Han tror imidlertid ikke at norske forbrukere trenger å være redd for å bruke kabeltrommelen.

– De som jobber med elsikkerhet i Norge er så nøye, og det er en grunn til at de ikke har stoppet den på markedet her i Norge. De regner faren som liten, sier Jacobsen, men presiserer: – Dersom noen føler seg usikre, så bytter vi selvfølgelig produktet.

Kabeltrommelen er fortsatt til salgs i Julas butikker og koster 995 kroner.

Glem heller ikke at du har et ansvar når du bruker elektriske produkter: Sjekk brukerfeilen nesten alle gjør. Av ren, skjær latskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer