Tips til myggfelle

Kaffegrut kan jage vekk myggen

Har myggen tatt over kosekroken på terrassen? Problemet løses med «kaffe-røkelse»!

MYGGFELLE: Omsvermet av mygg? Da kan kaffegrut være løsningen! Video: Linn Merete Rognø. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Stikkmyggen i Norge er ikke farlig for oss mennesker, men himmel og hav så plagsom den kan være! De bittesmå flygerne kan virkelig spolere en mild sommerkveld i kosekroken.

Det finnes likevel flere triks du kan forsøke for å få myggen til å styre unna. Har du for eksempel hørt at det kan hjelpe å bytte fra mørke til lyse klær?

Flere råd får du her!

Dette tiltrekker myggen

For rettferdighetens skyld: Stikkmyggens hovedoppgave her på jorden er selvsagt ikke å plage oss mennesker.

- Stikkmyggen har en viktig økologisk rolle som matkilde for andre dyr, både som larve i vann og som voksne mygg, forteller Mari Steinert, leder ved Seksjon for skadedyrkontroll hos Folkehelseinstituttet.

Verden trenger altså stikkmygg.

Når det er sagt; vi vil helst slippe unna kløende stikk. Men akkurat det kan være utfordrende på sommeren, tiden på året da vi oppholder oss mest i stikkmyggens territorium - nemlig utendørs.

Og det kan myggen lukte lang vei:

- Myggen lukter seg frem til oss mennesker, så det den legger merke til er våre kroppslukter. Myggen tiltrekkes av CO2 som vi puster ut, samt varme, sier Steinert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer