Kaffetabbene du bør styre unna

Så sikrer du smaken på kaffen.

USMAK? Mangel på rengjøring, for varmt eller for mye vann er klassiske tabber som kan gjøre at kaffen ikke blir optimal på smak. Foto: COLOURBOX
USMAK? Mangel på rengjøring, for varmt eller for mye vann er klassiske tabber som kan gjøre at kaffen ikke blir optimal på smak. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn elsker kaffe, men en del av oss gjør en del tabber når vi lager kaffen. Dette påvirker smaken - og gjør at de mørke dråpene ikke smaker fullt så godt.

Her er tre tabber du bør styre unna, enten du bruker kaffetrakter, kaffemaskin eller presskanne, om du vil ha en så god kopp kaffe som mulig.

#1: Rengjør kaffetrakteren

Kaffetrakteren er fortsatt populær landet over, men vi er ikke alle like flinke til å rengjøre den jevnlig. For selv om det bare er vann som går gjennom de små rørene i kaffektrakteren, vil vannet danne avleiringer i maskinen over tid.

Dette kan gi kaffen bismak og gjøre den besk og bitter, ifølge Moccamaster. Og jo mer kalkholdig vann, jo viktigere er det å rense.

Å rense kaffetrakteren er enkelt, du trenger bare et rensemiddel for kaffe som de selger i dagligvarebutikkene. Etter at du har renset kaffetrakteren bør du la det gå et par kanner med rent vann igjennom før du brygger ordentlig kaffe igjen. Merk at også andre typer kaffemaskiner bør renses.

En slik rens jevnlig sikrer deg god kaffe, uten bismak.

Er du klar for denne nye kaffetrenden?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer