Kaffetrakterdommen:

10 kaffetraktere fra 199 til 2.500 kroner. Her er detaljene.

PÅ TESTBENKEN: Her ser du traktere fra (fra venstre): Moccamaster, Electrolux, Wilfa, Bosch, Sandstrøm (Elkjøps egen merkevare); Wilfa, OBH Nordica, Philips, Melitta og Clas Ohlson. Foto: ELISABETH DALSEG
PÅ TESTBENKEN: Her ser du traktere fra (fra venstre): Moccamaster, Electrolux, Wilfa, Bosch, Sandstrøm (Elkjøps egen merkevare); Wilfa, OBH Nordica, Philips, Melitta og Clas Ohlson. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden temperatur er viktig sjekket vi temperaturen når kaffen ble brygget, altså temperaturen i kaffegruten, fra de første til de siste vanndråpene treffer. I tillegg målte vi temperaturen når kaffen var ferdigbrygget og kannen sto på bordet.

Vi målte også tiden det tar å brygge en liter kaffe, og så på ulike mekaniske og tekniske finesser. Helhetsinntrykket, både utseende og materialvalg er selvsagt også med.

Vi har rangert trakterne etter hvor gode vi synes de var, prisen er kun brukt som en avgjørende faktor der vi har stått med to like gode produkter.

Les mer om testen og hva du bør tenke på før du kjøper kaffetrakter.

Som du ser delte vi trakterne inn i tre kategorier: Klassiske kaffetraktere, programmerbare kaffetraktere og traktere med vanntanken på toppen.

Klassiske kaffetraktere

Det enkleste er ofte det beste? Her er fem klassiske traktere.

Moccamaster

Moccamaster vinner alle tester, og for å være helt ærlig hadde vi lyst til å anbefale en annen.

Det er bare det at Moccamaster virker så godt. Helt uten noen fiksfakserier og jåleri. Den står bare der og gjør jobben sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.