Kakerlakker i huset

Kakerlakkene sprer seg i Norge

Slik holder du dem ute fra huset.

SPRER SEG I NORGE: Det er flere grunner til at det stadig dukker opp flere kakerlakker i Norge. Her er det kakerlakker av sorten Tysk kakerlakk som er avbildet, en av de vanligste sortene som dukker opp her hjemme. Foto: NTB Scanpix.
SPRER SEG I NORGE: Det er flere grunner til at det stadig dukker opp flere kakerlakker i Norge. Her er det kakerlakker av sorten Tysk kakerlakk som er avbildet, en av de vanligste sortene som dukker opp her hjemme. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

De er ekle og altetende, overlever nesten alt - ja, de kan til og med leve opptil en uke, av og til lenger, uten hode!

Vi snakker om de fryktede kakerlakkene. Det blir stadig flere av dem i Norge, og det siste du vil er å få dem inn i huset.

Så hvordan holder du kakerlakker ute?

Her får du ekspertenes beste tips.

Flere melder om kakerlakker

- Vi opplever stadig flere meldte tilfeller av kakerlakker, forteller skadesjef ved Norsk Hussopp Forsikring, Svein Stormoen, til Dinside.

Også Folkehelseinstituttet kan bekrefte en økning i antall tilfeller i Norge.

- Når det oppdages kakerlakkangrep i Norge er det i de aller fleste tilfeller Tysk kakerlakk. Hovedårsaken til økningen er økt reisevirksomhet, varehandel og globalisering, opplyser Stormoen videre.

Lars Tuva Johansen, offentlig godkjent skadedyrbekjemper hos Pelias, forteller at de flere ganger i uken får henvendelser om kakerlakker fra privatpersoner.

- I flere tilfeller er det personer som kanskje tror det er en kakerlakk, men i realiteten er det gjerne en helt ufarlig bille. Så hender det at folk ringer oss om markkakerlakker, som er den eneste kakerlakken som naturlig finnes i norsk fauna. Den lever utendørs, så om den kommer inn, har den sannsynligvis forvillet seg dit. Markkakerlakk er for øvrig helt ufarlig for oss mennesker, understreker Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer