Kaksebolig på sjøen

BOLIG: Har du lyst til å bo på vannet, men orker ikke tanken på dårlig plass og billige løsninger? Nå kan du flotte deg på 177 kvm, med fantastisk utsikt, terrasse og takterrasse.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Foran deg ligger en moderne villa. Ikke noe nytt med den tenker du, helt til du legger merke til at den flyter.

Tre svenske entreprenører presenterte nylig et splitternytt boligkonsept; den flytende luksusvillaen.

- Vi ville bort fra de tradisjonelle husbåtene og skape noe helt nytt. Etter flere år ser vi nå endelig fruktene av arbeidet, sier Torbjörn Svensson fra selskapet Modern Marine Homes.

- Vårt mål er å vise fram en ny bomåte, og drømmen er å skape et flytende villaområde her i Kalmar. Kommunen er faktisk så interessert at vi nå har seriøse planer om å etablere et aktivt villaområde på vannet.

Hvor stor?

Kaksebolig på sjøen


Fordelt på 177 kvadratmeter har standardutgaven fem til seks rom og kjøkken. I tillegg får du en veranda på 30 kvadratmeter, og en takterrasse på 100 kvadratmeter.

Også planløsningen er frisk, med en takhøyde i stua på imponerende 3,7 meter. - Formen kommer fra behovet av stabilitet, samtidig som vi har fokusert på å framheve nærheten til vannet og naturen, sier Svensson.

Grunnprisen er satt til 3.4 millioner svenske kroner, en pris selskapet mener de må ha for å kunne garantere for kvaliteten. Så blir det opp til kunden selv å velge hvilken standard boligen skal fullføres i. Her er det altså ingen øvre prisgrense, det avhenger av om du vil ha en spartansk utstyrt utgave, eller ønsker eksklusive materialer og designkjøkken.

Villaen har ingen motor, skal du flytte boligen må den altså taues. Ifølge Staffan Strindberg bør ikke båten ligge i åpent farvann. - Den vil ikke synke, men store bølger vil gjøre boopplevelsen lite trivelig. Da vi sjøsatte den første boligen blåste det 28 sekundmeter vind, det var ikke noe problem, men det er klart - da gynger det litt. Her er det smult farvann som gjelder, sier Strindberg.

To års planlegging

Bak prosjektet står tre Kalmar-bedrifter; K-V Bygg, Tecomatic og Strindberg Arkitekter. - Det har vært et givende samarbeide med store utfordringer rundt teknikk og miljø, sier prosjektleder Karl-Evert Sjöström, fra K-V bygg.

- Denne villaen har jo helt andre klimaforutsetninger enn vanlige boliger. Vi har derfor frigjort oss fra den konvensjonelle tankegangen, og har tatt i bruk helt nye byggematerialer og byggeteknikker. Resultatet er at alt utvendig materiale er tilnærmet vedlikeholdsfritt, og at huset er godt isolert.

- Den foreløpige utstillingsmodellen er tilrettelagt for tilkopling til det kommunale vann og avløpsanlegget, men målet er å ha så høy selvforsyningsgrad som mulig, sier Torbjörn Svensson. Oppvarming skjer blant annet med varmepumpe.

Trykk her for å se store bilder av villaen


Interessert?

Ingen nordmenn har foreløpig meldt sin interesse, men selskapene forventer besøk også fra Norge. Prototypen kan besøkes i Kalmar hele sommeren. Telefonnummeret for visning er: 0046 070 29 85 143.

Nettside: ModernMarineHomes.se

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer