Kamera for de paranoide, og oss andre

TEST: Nokias Observation Camera er nok et meget interessant produkt for oss hytteeiende nordmenn. Kameraet kan nemlig når som helst beordres til å sende bilder til din MMS-mobil. Gjerne med temperaturen i rommet kameraet befinner seg.

Selve kameraet festes på veggen eller på et eget stativ.
Selve kameraet festes på veggen eller på et eget stativ. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange år siden vi kunne lese at enkelte av våre rikeste medborgere -- i sin grenseløse paranoia -- hadde montert fjernstyrte videoløsninger på hyttene sine. På den måte skulle de visstnok kunne bli varslet dersom noen nærmet seg eiendommene deres, og til og med benytte høyttalere til å skrike ut advarsler til dem som mer eller mindre frivillig befant seg på steder de ikke burde være. Disse løsningene hadde stort sett en ting til felles, de kostet hundredetusener av kroner å montere, og var svært dyre i bruk.

Teknologien for paranoide har heldigvis (?) blitt billigere med årene. Den har i tillegg fått bruksområder som gjør den anvendelig også for dem som ikke nødvendigvis først og fremst er redde for at skurker skal røre seg inn på eiendommene deres.

Nokias Observation Camera er akkurat en slik teknologisk nyvinning som kan få svært mange til "endelig" å begynne med overvåkning. Det dreier seg om et lite kamera -- med innebygget MMS-teknologi -- som enkelt kan beordres til å ta bilder når det måtte passe en.

Selve kameraet er ikke akkurat av de vakreste små gjenstandene Nokia har designet. På den annen side er det vel i og for seg OK at et kamera ser ut som et kamera...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer