Støvsugerfellene du bør unngå:

– Kan begynne å brenne

Selv om støvsugeren er praktisk når du skal rydde og ordne i huset, er det likevel en hel del ting du bør unngå å få i den, dersom du vil ta godt vare på den.

UNNGÅ DETTE: Det er mye du bør unngå å få inn i støvsugeren. Blant annet brødskiver med fuktig pålegg. Foto: Celina Stamper
UNNGÅ DETTE: Det er mye du bør unngå å få inn i støvsugeren. Blant annet brødskiver med fuktig pålegg. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert

Støvsugeren er en boligeiers beste venn. Den er enkel å dra fram i de fleste tilfeller der man skal rengjøre ting i en fei.

Men likevel er det en hel del du bør unngå å få inn i støvsugeren.

– Når uhellet er ute, er det ofte lett å dra fram støvsugeren. Men det finnes flere ting man bør unngå å bruke støvsugeren til, sier Cecilia Røsmark fra Bosch Husholdningsapparater.

Glasskår

– Store stykker kan skjære posen opp og bidra til at andre stykker ender i motoren og ødelegger denne, sier Per Christian Hansen.

Han er regional salgsdirektør consumer i Danmark og Norge for Nilfisk.

– Andre ting man bør unngå å støvsuge er skarpe gjenstander, som f.eks. glasskår. Her bør de største bitene kostes opp og kastes i restavfallet. Så kan man heller gå over med støvsugeren helt til slutt for å sikre at man har fått med seg alle småbiter. Skarpe gjenstander kan skade slangen og forårsake hull på støvsugerposen, sier Røsmark.

Matvarer

Og dersom barna har kastet mat rundt i spisestua, kan der være lurt å gå over med kosten nøye før du drar fram støvsugeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.