Støvsugerfellene du bør unngå:

– Kan begynne å brenne

Selv om støvsugeren er praktisk når du skal rydde og ordne i huset, er det likevel en hel del ting du bør unngå å få i den, dersom du vil ta godt vare på den.

UNNGÅ DETTE: Det er mye du bør unngå å få inn i støvsugeren. Blant annet brødskiver med fuktig pålegg. Foto: Celina Stamper
UNNGÅ DETTE: Det er mye du bør unngå å få inn i støvsugeren. Blant annet brødskiver med fuktig pålegg. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert

Støvsugeren er en boligeiers beste venn. Den er enkel å dra fram i de fleste tilfeller der man skal rengjøre ting i en fei.

Men likevel er det en hel del du bør unngå å få inn i støvsugeren.

– Når uhellet er ute, er det ofte lett å dra fram støvsugeren. Men det finnes flere ting man bør unngå å bruke støvsugeren til, sier Cecilia Røsmark fra Bosch Husholdningsapparater.

Glasskår

– Store stykker kan skjære posen opp og bidra til at andre stykker ender i motoren og ødelegger denne, sier Per Christian Hansen.

Han er regional salgsdirektør consumer i Danmark og Norge for Nilfisk.

– Andre ting man bør unngå å støvsuge er skarpe gjenstander, som f.eks. glasskår. Her bør de største bitene kostes opp og kastes i restavfallet. Så kan man heller gå over med støvsugeren helt til slutt for å sikre at man har fått med seg alle småbiter. Skarpe gjenstander kan skade slangen og forårsake hull på støvsugerposen, sier Røsmark.

Matvarer

Og dersom barna har kastet mat rundt i spisestua, kan der være lurt å gå over med kosten nøye før du drar fram støvsugeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer