Nye EU-krav til boliger ventes før jul:

- Kan bety millionregning til norske boligeiere

EU er i ferd med å vedta nye krav til energieffektivisering av boliger som vil bety millioninvesteringer i oppgraderinger for mange norske boligeiere.

EU-KRAV: Nordmenn kan bli nødt til å oppgradere boligene sine. Foto: EMica Elvedji/Shutterstock/NTB
EU-KRAV: Nordmenn kan bli nødt til å oppgradere boligene sine. Foto: EMica Elvedji/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettsida Vi.no har tidligere skrevet om den store økningen i bokostnader for norske boligeiere: Ifølge en rapport fra Huseierne har bokostnadene økt med 18 prosent det siste året – og vil øke med ytterligere 16 prosent i løpet av neste år.

Som vi også skrev i midten av oktober: I tillegg lurer et nytt EU-direktiv om energieffektivisering i kulissene, som ekspertene frykter kan bety millionkostnader for norske boligeiere.

Og nå har denne millionsmellen rykket nærmere:

EU-rådet har nylig blitt enige om et forslag til revidert direktiv om bygningers energiytelse, «Energy Performance of Buildings Directive». I tillegg til foreslåtte krav om at blant annet alle nybygg skal være nullutslippsbygg fra 2030, foreslås det også strenge krav til eksisterende boligmasse – altså alle typer private boliger – og et av kravene er at alle boligbygg skal ha minst energiklasse D innen 2033. Innen 2050 skal hele bygningsmassen være renovert til nullutslippsbygg.

- Dette er ikke det endelige vedtaket, presiserer Pihl i Huseierne overfor Vi.no, men forteller at det endelig vedtak er ventet før nyttår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer