Drenering av hus

Kan bli dyrt å droppe

Jo eldre boligen er, desto dyrere kan det bli.

DRENERE HUSET: Du gjør lurt i å ta en ekstra sjekk på grunnmuren i sommer. Foto: Fremtind
DRENERE HUSET: Du gjør lurt i å ta en ekstra sjekk på grunnmuren i sommer. Foto: Fremtind Vis mer
Publisert

Selv om Europa og verden generelt åpner opp for mer reise, er det mange som også i år sverger til norgesferie i sommerhalvåret.

Skal du holde deg hjemme i ferien, kan det være lurt å benytte anledningen til å gjennomføre en grundigere sjekk av huset og hagen, dersom du har det.

Vi har tidligere skrevet om sju ting du kan gjøre i og rundt huset i sommerhalvåret, og ett av punktene er å ta en ekstra titt på grunnmuren for å se om det er riktig drenert. Drenering handler om å lede vannet bort fra grunnmuren for å forhindre fukt.

Mange utsetter dette arbeidet, og mangelfull vedlikehold kan plutselig bli veldig dyrt.

Viktig å drenere bolig

I en pressemelding skriver forsikringsselskapet Fremtind at det er viktigere enn noen gang å forebygge og vedlikeholde, på grunn av klimaendringer som er en av årsakene til at antall vannskader øker.

– Klimaendringene gjør at antall vannskader fortsetter å øke. Derfor er det viktigere enn noen gang å forebygge og vedlikeholde, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer