Kan bli forbudt

I miljøets navn kan plasma-skjermene snart være historie.

Hipp hurra for EUs miljøregler - plasmaskjermer kan bli forbudt. Foto: colourbox.com
Hipp hurra for EUs miljøregler - plasmaskjermer kan bli forbudt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede nå er flere "gammeldagse" lyspærer forbudt i EU på grunn av uforholdsmessig høyt forbruk av strøm. Samme argument brukes nå mot plasma-TVer, skriver epn.dk.

I følge EU-kommisjonen er plasma-skjermene store strømsluk, og produsentene må senke forbruket betraktelig dersom denne produkttypen skal ha en fremtid. En stor plasma bruker omkring dobbelt så mye strøm som en tilsvarende LCD-skjerm på maks.

Les også: Alt om TV og hjemmekino

Må oppgi strømforbruk

EU krever at produsentene skal oppgi maksimalt strømforbruk. Dette forteller imidlertid ikke hele historien om apparatenes strømkrav. Selv om maksforbruket på en plasmaskjerm er høyere enn maksforbruket på en LCD-skjerm, vil snittforbruket være lavere enn hva som er oppgitt, skriver epn.dk.

Kjøpeguide: Plasma eller LCD?

Forbud kan bli resultatet

EU-kommisjonen ønsker å stoppe utviklingen som går mot stadig større plasmaskjermer, men det er ikke klart hvilke tiltak kommisjonen vil ta ibruk. Forbud mot produkttypen er et av scenariene, selv om det nok ligger litt frem i tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.