Triks rengjøring

Kan cola fjerne dette?

Vi brukte cola i toalettet, sitronsaft og olivenolje på stolen og natron i kaffetrakteren - slik gikk det.

SMUSS I DO: Flekker som har satt seg i toalettet er ikke særlig stas. Men har du cola i hus, kan dette være et effektivt hjelpemiddel for å gjøre doen skinnende ren igjen! Vi testet dette, og to andre fiffige husholdningstips. I videoene nedenfor, viser vi deg hvordan vi gjorde dette. Foto: Linn Merete Rognø.
SMUSS I DO: Flekker som har satt seg i toalettet er ikke særlig stas. Men har du cola i hus, kan dette være et effektivt hjelpemiddel for å gjøre doen skinnende ren igjen! Vi testet dette, og to andre fiffige husholdningstips. I videoene nedenfor, viser vi deg hvordan vi gjorde dette. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjerringråd, studentriks, gjør-det-selv-tips - kjært barn har mange navn. Husholdningstips litt utenom det vanlige er alltid morsomt å prøve ut. Noen av dem kan også gjøre rengjøring i hjemmet ganske enkelt og ikke minst effektivt.

Dette viser vi for eksempel i denne saken hvor vi vasket mikrobølgeovnen med sitron.

Nå har vi testet tre andre husholdningstips med disse ingrediensene: olivenolje, sitronsaft, natron og cola.

I videoene under ser du hvordan det gikk!

Sitronsaft og olivenolje på tremøbel

Vi kom over tipset om å bruke sitronsaft og olivenolje til å fjerne tøffe flekker fra tremøbler. Det skal også fungere som en mild polering for å gjøre møbelet blankt og fint.

Hell et par deler sitronsaft i en bolle, drypp cirka en spiseskje med olivenolje oppi. Bløtgjør en myk klut i blandingen og begynn poleringen på møbelet.

Du trenger ikke å avslutte med å vaske overflaten med vann, men pass på å tørke oljemiksen av slik at treverket ikke blir for fuktig:

April Yeats, renholdsekspert i Freska, advarer samtidig om å være litt forsiktig med sitron under rengjøring av enkelte områder i huset:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer