Triks rengjøring

Kan cola fjerne dette?

Vi brukte cola i toalettet, sitronsaft og olivenolje på stolen og natron i kaffetrakteren - slik gikk det.

SMUSS I DO: Flekker som har satt seg i toalettet er ikke særlig stas. Men har du cola i hus, kan dette være et effektivt hjelpemiddel for å gjøre doen skinnende ren igjen! Vi testet dette, og to andre fiffige husholdningstips. I videoene nedenfor, viser vi deg hvordan vi gjorde dette. Foto: Linn Merete Rognø.
SMUSS I DO: Flekker som har satt seg i toalettet er ikke særlig stas. Men har du cola i hus, kan dette være et effektivt hjelpemiddel for å gjøre doen skinnende ren igjen! Vi testet dette, og to andre fiffige husholdningstips. I videoene nedenfor, viser vi deg hvordan vi gjorde dette. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjerringråd, studentriks, gjør-det-selv-tips - kjært barn har mange navn. Husholdningstips litt utenom det vanlige er alltid morsomt å prøve ut. Noen av dem kan også gjøre rengjøring i hjemmet ganske enkelt og ikke minst effektivt.

Dette viser vi for eksempel i denne saken hvor vi vasket mikrobølgeovnen med sitron.

Nå har vi testet tre andre husholdningstips med disse ingrediensene: olivenolje, sitronsaft, natron og cola.

I videoene under ser du hvordan det gikk!

Sitronsaft og olivenolje på tremøbel

Vi kom over tipset om å bruke sitronsaft og olivenolje til å fjerne tøffe flekker fra tremøbler. Det skal også fungere som en mild polering for å gjøre møbelet blankt og fint.

Hell et par deler sitronsaft i en bolle, drypp cirka en spiseskje med olivenolje oppi. Bløtgjør en myk klut i blandingen og begynn poleringen på møbelet.

Du trenger ikke å avslutte med å vaske overflaten med vann, men pass på å tørke oljemiksen av slik at treverket ikke blir for fuktig:

April Yeats, renholdsekspert i Freska, advarer samtidig om å være litt forsiktig med sitron under rengjøring av enkelte områder i huset:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.