Ladestasjon for elbil hjemme

Kan denne øke verdien på boligen din?

Elbilforeningen og eiendomsmeglerne uenige.

LETTERE: Skal du selge bolig i et område der mange har elbil, er det et pluss å ha fast lader installert. Foto: ICU Alfen Charging Equipment
LETTERE: Skal du selge bolig i et område der mange har elbil, er det et pluss å ha fast lader installert. Foto: ICU Alfen Charging Equipment Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke noen god idé i lengden å lade elbilen gjennom vindu eller fra en standard stikkontakt i garasjen.

På sikt er det fornuftig å anskaffe en egen ladestasjon som bare er beregnet på elbil. Disse koster det rundt 15.000 kroner å få satt opp, pluss minus alt etter hvor mye elektrikerarbeid som kreves.

Har du anledning til å lade den på jobben eller andre steder, vil du ha glede av en ladestasjon som lader raskere og sikrere.

- En god investering

Men hva om du har bensin- eller dieselbil, eller rett og slett ikke har bil eller sertifikat? Vil du da få igjen pengene du brukte på ladestasjon den dagen du selger huset?

Senior kommunikasjonsrådgiver Ståle Frydenlund i Norsk elbilforening er ikke i tvil.

- Norge nærmer seg i skrivende stund 200.000 elektriske biler, hvorav over 130.000 er rene elbiler. Da er det nokså åpenbart at eierne også ønsker lademuligheter. Sagt med andre ord: Når de skal kjøpe bolig vil de være interessert i om det er ferdig opplegg for lading. En hjemmeladestasjon med Type 2-kontakt er i så måte særlig attraktivt, og kan til syvende og sist bli utslagsgivende i en budrunde, sier han til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer