Kommentar

Kan denne ovnen bli ren?

Vi testet et produkt mot et kjerringråd. Sjekk hva som funket best.

RENGJØRING: Når flekkene først får satt seg i steikeovnen, kan de bli vanskelig å bli kvitt - spesielt dersom du ikke liker å bruke kjemikalier. Dette trikset kan derimot gjøre susen! Video: Berit B. Njarga. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Da jeg kjøpte min første bolig og det nærmet seg innflytting, måtte jeg vaske ut av hybelen jeg hadde leid de fem forgående årene.

Selvfølgelig bar hybelen preg av at det har bodd noen der i fem år, men ikke mer enn hva som er «normal slitasje», og jeg tvilte sterkt på at noen av «sporene» etter meg ville skape problemer når leiekontrakten opphørte.

Den grundige husvasken før utflytting var noe som jeg i og for seg ikke synes var et problem, siden jeg hadde vært ganske nøye med ukentlige rengjøringer, men jeg visste om ett sted i hybelen som var fullstendig forsømt: Stekeovnen.

Flaut

Jeg kan godt kalle den «skammens stekeovn», for jeg kan ikke minnes at jeg hadde vasket denne én eneste gang i løpet av tiden jeg hadde bodd i hybelen, kun spandert noen overflatiske tørk når det har blitt ekstra tilgriset under matlaging.

I alle år hadde jeg skyldt på en pakke Findus fiskegrateng som jeg varmet i ovnen da jeg var nyinnflyttet og student, som jeg husker sprutet en god del fett rundt i ovnen. Men, egentlig er det ingen andre å skylde på enn meg selv og min egen tiltaksløshet på dette punktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer