Kan du angre på budet?

Svaret er nei.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er INGEN angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom. Når budet er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan altså ikke budet kalles tilbake.

Hvor lenge er budet bindende?

Budet er bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger, eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen.

Husk at du ikke kan trekke deg før budfristen har gått ut - eller før selger har avslått budet.
Husk at du ikke kan trekke deg før budfristen har gått ut - eller før selger har avslått budet. Vis mer


Dette er en av hovedgrunnene til at DinSide ikke anbefaler lang budfrist. Har du gitt selger en ukes frist kan du jo ikke gi bud på andre eiendommer i mellomtiden.

Må selger akseptere høyeste bud?

Nei. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er altså ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte "motbud"), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

Kilde: Norges Eiendomsmeglerforbund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer