Kan du få billigere boliglån?

BOLIG: Har du ikke fulgt med boligens verdistigning er sjansen stor for at du har for høy rente på boliglånet. Her er argumentene du trenger for å presse renta ned.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom det er noen år siden du kjøpte bolig, og fortsatt har et lån innenfor 80 %, bør du skaffe deg en ny takst eller verdivurdering.

Grunnen er enkel: Dersom din bolig har økt i verdi, kan det hende at du får boliglånet innenfor 60%, noe som i de fleste banker gir deg 0,5 prosent lavere rente på boliglånet.

Hvordan gjør du det?

Siden det koster penger å få ny takst på boligen, er en verdivurdering ofte det beste valget.

I dag lokker nemlig nesten hele landets meglerstand med gratis verdivurdering for å kapre deg som kunde ved et eventuelt boligsalg. Trikset er altså å få megleren til å gjennomføre verdivurderingen, og gi en skriftlig bekreftelse på hva han/hun mener boligen er verdt.

Bekreftelsen gir banken den dokumentasjonen de trenger.

Gratis dobbeltsjekk

Er du i tvil om boligen din har økt så mye i verdi at det er noen vits i å ringe til megleren, kan du også prøve DinSides Hva er boligen verdt-applikasjon.

Ikke bare er den helt gratis, den gir også et meget godt anslag over hvor mye boligen din faktisk er verdt.

Hvordan virker den? Kalkulatoren søker i annonsebasene til Tinde og Finn etter boliger som er til salgs eller som nylig har blitt solgt i ditt nabolag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer